NotíciesTurisme

Lloret Turisme participa en la celebració del 20è aniversari dels programes de treball de turisme familiar i esportiu de l’Agència Catalana de Turisme

Lloret Turisme s’ha desplaçat fins a LaLigaTwentyNine’s Sport Bar de Portaventura a Salou per participar en la celebració del 20è aniversari dels programes de treball de turisme familiar i esportiu de l’Agència Catalana de Turisme creats l’any 2003.

La regidora de turisme, Cristina Aymerich, ha destacat que “Aquesta iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme ha contribuït de manera molt important en l’especialització público i provada de la nostra destinació els darrers 20”.

El Pla Estratègic de Turisme de Lloret de Mar 2010-2014 ja posava de relleu la importància de la diversificació de productes per tal de poder mantenir la competitivitat de la destinació i desestacionalitzar la temporada. Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu des del 2006 i actualment és considerada la capital esportiva de les comarques gironines. Anualment acull més de 300 activitats esportives entre estades, tornejos, competicions i esdeveniments esportius i més de 65.000 esportistes i acompanyants fan ús de les instal·lacions esportives de la vila.

Per tot això Lloret de Mar va ser la seu escollida per dur a terme el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu el 2021 organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i l’Organització Mundial del Turisme. Actualment compta amb 12 hotels i 2 agències especialitzades certificades en turisme esportiu i és la destinació amb més disciplines esportives certificades de Catalunya (futbol, atletisme, natació, triatló, ciclisme i esports col·lectius).

L’estratègia d’especialització i diversificació va tenir continuïtat el 2010 amb la certificació de Lloret com a Destinació de Turisme Familiar, en l’actualitat compta amb una vintena d’hotels i empreses d’activitats certificades. Lloret de Mar ofereix un gran ventall d’experiències per al segmenta familiar i és també la destinació amb més hotels amb instal·lacions splash (atraccions aquàtiques) de la Costa Brava. Des del 2020 està desplegant el seu Pla de millora de la competitivitat del Turisme Familiar que compta amb un pla d’accions anual on s’hi inclouen per exemple jornades amb el sector privat per la formació i creació de noves propostes pel turisme familiar.

En l’àmbit de la gastronomia, Lloret Turisme i la Fundació Alícia van dissenyar l’any passat el projecte Little Foodies per posar en valor els establiments locals que ofereixen una proposta de restauració infantil bona, sana i sostenible. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “Lloret de Mar s’ha convertit en exemple de bones pràctiques en l’àmbit de la desestacionalització i l’estructuració de productes turístics com són l’esportiu, el familiar o el MICE els darrers 20 anys”.

Per altra banda Lloret Turisme va participar al I Foro de cicloturisme organitzat per Turisme de Castelló explicant l’estructuració i promoció del producte Lloret Cycling. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, va formar part de la taula rodona “Treballant en cicloturisme: reptes i oportunitats de l’administració pública”. Lloret de Mar compta actualment amb 18 hotels i 2 agències receptives certificats en cicloturisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button