NotíciesTurisme

Lloret Turisme participa a la 9a edició del CityDNA TIC Expert Meeting, a Göteborg

• Es tracta d’una trobada internacional d’Oficines de Turisme on s’aborden noves tendències i reptes de futur. Enguany tractarà sobre la sostenibilitat
• Les OT de Lloret de Mar, que han renovat un any més la Q de qualitat, ha atès en temporada alta (de juny a setembre) un 28% més de visitants que el 2019.

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de Lloret de Mar, s’ha desplaçat fins a Göteborg (Suècia) els dies 24 i 25 de novembre per participar en la 9a edició del CityDNA TIC Expert Meeting, una trobada internacional entre professionals de les Oficines de Turisme on s’aborden les noves tendències i s’intercanvien experiències sobre els reptes de futur de les noves Oficines de Turisme. S’han inscrit 74 participants, representant a 23 nacionalitats i aquest any el programa es centra en la sostenibilitat.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Les Oficines de Turisme tenen un paper destacat dins les nostres comunitats ja que actuem com a assessors en l’experiència de viatge dels nostres visitants i som un important agent a l’hora de traslladar la proposta de valor de la destinació. Els darrers anys el rol de les Oficines de Turisme ha canviat molt i des de Lloret Turisme estem permanentment atentes a incorporar i adaptar-nos a les noves demandes.

Aquestes trobades ens permeten crear sinergies i són molt útils per estar al dia de les novetats i tendències”. La digitalització i la sostenibilitat són dos eixos estratègics transversals de Lloret Turisme que s’han treballat intensament els darrers anys a través de projectes com el Pla de transformació digital o el Pla de transformació ètica i sostenible, iniciatives de participació público-privada i que, per tant, reverteixen en tota la destinació.

Pel que fa a les persones ateses a les Oficines de Turisme de Lloret, de juny a setembre de 2022, s’han atès a 43.108 persones, una xifra superior a la del 2019, en el què es varen realitzar 33.840 atencions. L’oficina amb més afluència és el punt d’informació turística ubicat a la terminal d’autobusos, amb un total de 26.748 persones ateses en temporada alta. El punt d’informació turística de la Platja de Fenals, que funciona els mesos de juliol i agost, ha atès a 3.244 persones i el Museu de Mar i la Central, 7.330 i 5.786 respectivament.

Pel que fa a la demanda, destaquen principalment les peticions referents a publicacions de destinació com poden ser el mapa de la ciutat i l’agenda, seguides de la informació de transport i, en tercer lloc, la informació del territori (Costa Brava i Barcelona). Els mercats més rellevants són el francès, l’espanyol, el britànic i l’italià.

Recentment Lloret Turisme també ha superat amb èxit l’auditoria de la Q de Qualitat de les Oficines de Turisme, assolint novament la certificació UNE-ISO 14785:2015 “Oficinas de Información Turística. Servicios de atención e información turística”.

Enguany l’auditoria corresponia a la segona de seguiment i entre els punts forts més valorats s’ha destacat l’esforç en el pla de millores, sobretot en l’àmbit de la digitalització i l’accessibilitat de la informació als visitants de les Oficines de Turisme amb la incorporació de la plataforma de venda de tiquets, el xat web, els mapes interactius o els bucles magnètics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button