EconomiaNotícies

Lloret retira el radar de l’Avinguda Vila de Blanes 

L’Ajuntament de Lloret procedirà en breu a retirar el radar de l’Avinguda Vila de Blanes. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat detalla que “donem així resposta a les peticions de la ciutadania” i afegeix que “la voluntat era reduir la velocitat en una de les principals vies d’accés a Lloret” un objectiu que s’ha aconseguit tenint en compte que al desembre es varen registrar 4.864 sancions i aquest passat mes de febrer es va tancar amb 416 sancions. En el seu lloc s’instal·larà un indicador de velocitat per avisar als conductors de la velocitat a la que circulen i es reforçarà la senyalització a terra de la velocitat permesa (40 km/h) des del 2002.

Per altra banda l’Ajuntament de Lloret també ha encarregat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) un dictamen jurídic per buscar la viabilitat legal per a revocar les multes que el Consell Comarcal de la Selva, entitat on el consistori té externalitzat la tramitació de sancions de trànsit, no ha tramitat en uns terminis considerats com a raonables. L’alcalde de Lloret explica que “estem treballant per a obtenir l’aval legal i poder revocar les multes reiterades, que s’han posat en un curt espai de temps i que han estat notificades de cop perquè creiem que queda pal·les que els conductors no han tingut l’oportunitat d’adequar el seu comportament viari a la velocitat que requereix la via”.  El dictamen detalla com hi ha diferents persones que han infringit en diverses vegades el límit de velocitat i que, un cop notificat per primera vegada, no hi tornen posteriorment. En aquest sentit el dictamen detalla remarca que “aquestes casos mostren el potencial preventiu i dissuasiu de la mesura de control i sanció un cop notificat la primera vegada i per això era tan important que fos àgil durant els primers mesos d’implementació”.

A més l’alcalde de Lloret, per recomanació del mateix dictamen encarregat a la UOC, sol·licitarà també un altre dictamen a la Comissió Assessora Jurídica de la Generalitat de Catalunya per a tenir la màxima seguretat jurídica. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button