El PobleNotícies

Lloret rep el guardó Bandera Verda d’Ecovidrio com a reconeixement als resultats de recollida selectiva de vidre durant la campanya estival

Lloret de Mar, juntament amb Torroella de Montgrí, han obtingut la Bandera Verda d’Ecovidrio a Catalunya en l’edició Moviment Banderes Verdes 2022; una iniciativa que té per objectiu guardonar l’esforç dels establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners en la transició cap a l’economia circular i en la lluita contra el canvi climàtic.

El passat 2 de novembre, el primer tinent d’alcalde, Albert Robert, va recollir el guardó al lliurament de les Banderes Verdes, en l’acte celebrat a Madrid, que va estar presidit per l’Excm. Sr. Hugo Morán, Secretari d’Estat de Medi Ambient, qui lliurarà els guardons als vuit edils vencedors de tot l’Estat.

Durant els 3 mesos d’estiu que s’ha realitzat la campanya -1 de juny al 31 d’agost-, Lloret ha recollit un total de 354.760 kg de vidre, el que suposa un increment del 65% respecte al mateix període del 2021.

Actualment Lloret de Mar compta amb gairebé 470 establiments d’hostaleria adherits al servei de recollida de porta a porta de la fracció de vidre, entre hotels, càmpings, restaurants, bars, discoteques, guinguetes de platja i d’altres grans generadors.

L’any 2021 els establiments i la ciutadania de Lloret de Mar van reciclar fins a 916 tones de residus d’envasos de vidre, 230 tones més que l’any anterior quan s’havien obtingut uns valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la COVID-19 en el sector turístic. Enguany es preveu assolir una quantitat similar al 2018 i 2019, atès que amb el recollit fins al mes d’octubre, ja es supera el valor del total del 2021.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button