ColumnesEconomiaNotíciesÒscar Portela

LLORET LOW COST?

Tots estem acostumats a veure publicitat sobre estades a Lloret a uns preus molt baixos. Però què hi ha darrere d’aquestes tarifes? Com s’arriba a elles?

Simplificant molt, principalment existeixen 3 motius:

•L’Hotel té signada una garantia amb un receptiu o agència, el qual ha pagat per avançat una cert nombre d’habitacions durant un temps determinat i si arribant a la data veu que no les vendrà totes, doncs simplement baixa el preu de venda, de manera que si les ha comprat per exemple per 50€ i les ven a 30€, únicament deixa d’ingressar 20€ dels 50 € del total.

•Alguns empresaris necessiten moure diners de manera constant per poder fer front a pagament de proveïdors i creditors, sense tenir massa en compte el marge de benefici.

• Hi ha establiments que bàsicament s’han quedat enrere pel que fa a  instal·lacions i serveis i l’única manera de seguir al  mercat, és tirant els preus per terra, el que ve sent “Qui no guarda quan té, no menja quan vol”, ja que estan deixant morir el seu producte.

D’uns anys ençà, han aparegut els operadors de Venda Flaix (el típic correu electrònic que ens arriba amb ofertes d’escapades o findes), els quals fan una bona feina, però hi ha hotels que tendeixen a abusar-ne i poden ser una arma de doble tall:

• Són perfectes perquè l’hoteler cobreixi buits que li puguin quedar en èpoques de baixa demanda o per cancel·lacions.

• Arriben a un gran nombre de possibles clients.

• Obliguen a l’hotel a donar-los la tarifa més baixa delmercat, afegint serveis extra sense càrrec i tot condicionat a una comissió molt alta, de manera que no resulten massa rendibles.

• Depenent de l’empresa amb la que decidim fer la campanya i també del preu final del nostre producte, correm el risc que ens arribi un perfil de client més baix del què habitualment tenim o del què volem.

Cal tenir en compte que la gran majoria dels hotels de Lloret són força grans i molts d’ells pertanyen a cadenes hoteleres, de manera que quan compren menjar, productes de neteja, etc., ho fan en grans quantitats i per això aconsegueixen preus molt diferents als que tenim quan anem al súper a fer la compra de la setmana. Això ajuda que a menor despesa, poden ajustar el seu preu final de venda a client.

Els hotels de grans dimensions, acostumen a centrar la seva estratègia de venda en vendre moltes habitacions a preus ajustats, tenint menys de benefici per habitació venuda i els hotels més petits acostumen a vendre més car i tenir un marge més alt, al tenir menys volum.

En un món perfecte, l’ideal seria que s’arribés a un compromís de preus mínims i que tots els hotels ho complissin, per intentar millorar el tipus de client a nivell general, però la realitat és que “cadascú a casa seu fa el que vol”.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button