El PobleNotícies

Lloret guanya la bandera verda d’Ecovidrio pel reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic 

Lloret ha guanyat la bandera verda d’Ecovidrio de l’edició Moviment Banderes Verdes 2022, una iniciativa que té per objectiu guardonar l’esforç d’establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda. L’altre municipi guardonat ha estat Torroella de Montgrí-l’Estartit. 

Durant la campanya, que ha durat del 15 de juny al 31 d’agost, Lloret ha recollit un total de 354.760 kg de vidre, el que suposa un increment del 65% respecte al mateix període del 2021.

Actualment Lloret compta amb gairebé 470 establiments adherits al servei de recollida de porta a porta, entre hotels, apartaments, càmpings, restaurants, bars, discoteques i d’altres grans generadors. La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, ha agraït la col·laboració del sector: “La seva implicació ha estat màxima i és essencial; sense ells, no hauria estat possible assolir aquest objectiu”. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús i, per això, la seva implicació en la recollida selectiva és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular. 

Durant la temporada d’estiu un equip d’informadors ambientals ha dut a terme visites als diferents establiments de la localitat per assessorar-los i fer seguiment del servei de recollida d’envasos de vidre, així com per proporcionar-los els materials necessaris per facilitar-los la segregació d’aquests materials i per fomentar la participació. De les dades es desprèn que un 96% separa correctament els vidres. 

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha remarcat que “la sostenibilitat és un eix estratègic i és primordial que treballem conjuntament en diferents projectes des de l’àmbit públic i privat. Cal continuar progressant per generar menys residus, i assegurar el seu reciclatge és un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica, especialment important en una destinació turística de gran envergadura com és Lloret”.

L’any 2021 els establiments i la ciutadania de Lloret de Mar van reciclar fins a 916 tones de residus d’envasos de vidre, 230 tones més que l’any anterior quan s’havien obtingut uns valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la covid-19 en el sector turístic.  

El lliurament de les Banderes Verdes tindrà lloc el proper 2 de novembre a Madrid i estarà presidit per l’Excm. Sr. Hugo Morán, Secretari d’Estat de Medi Ambient, qui lliurarà els guardons als vuit edils vencedors de tot l’Estat. 

Durant aquest mateix acte, també es farà entrega del reconeixement als nou establiments hostalers més compromesos amb la sostenibilitat de l’estiu. En concret, a Catalunya, els guanyadors han estat l’Hotel Carmen, de Roses, i el restaurant de platja Natural Beach Bar, de Mont-roig del Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button