El PobleNotícies

Lloret es suma al Gran Recapte 2021

Actualment encara hi ha 800 famílies del municipi que depenen del Centre de Distribució d’Aliments.

Com ja va fer l’any passat, a banda de la donació en format virtual a tràves de la web del Gran Recapte, des del municipi hi ha l’opció de poder portar els aliments presencialment al Centre de Distribució d’Aliments (CDA) ubicat al Pavelló d’Esports Municipal. A més, també hi haurà diferents voluntaris als supermercats de la vila fent tasca informativa. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, detalla que “Actualment fan falta aliments de la cistella bàsica, productes d’higiene, per a infants i també de Nadal, com torrons, cava, xocolatines o polvorons. Per tal de facilitar la donació dels aliments hi haurà, des d’avui i durant tota la setmana vinent, caixes de recollida repartides en diferents indrets de pas, com la policía local, les escoles o el casal de la gent gran”. Com a productes des del CDA s’ha remarcat que fan falta aliments com puré de patates, cereal infantil, verdures en llauna o conserva, tot tipus de brou i cremes preparades, llegum sec, sucs, menjar preparat en llauna per la gent que no disposa de cuina o viu al carrer, melmelades, sucre, pa amb data de caducitat més llarga com de motlle o torradetes, embotits en llauna i productes sense gluten i sense lactosa.

Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “Lloret és una vila solidària i durant tot l’any hem anat rebent aportacions, malgrat tot la situació continua sent complexa donat que tenim 800 famílies que cada setmana encara depenen del Centre de Distribució d’Aliments i aquesta Gran Recapte ha d’ajudar-nos a poder tenir provisions”. 

GRAN RECAPTE

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments aconseguits a Catalunya, es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

La 13ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2021. Les dates seran del 19 al 27 de novembre als establiments. I de l’11 de novembre a l’11 de desembre per al Gran Recapte on line. On podeu accedir a través del següent enllaç: https://www.granrecapte.com/es/

L’any 2020 els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya degut a la irrupció de la COVID, substituint la recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Les donacions monetàries es podran fer a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç.

Amb la suma de les donacions els Bancs dels Aliments adquiriran els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l’any, i, a més, aquestes donacions monetàries permeten adquirir productes frescos i refrigerats d’alt valor proteic. Una altra avantatge que permet aquest nou model és l’entrega de targetes monetàries als beneficiaris, així les persones ateses poden triar als establiments els productes d’alimentació que més els calen.

L’Emergència social POST COVID

Des de la irrupció del COVID, els Bancs dels Aliments han hagut d’afrontar un augment exponencial de la demanda d’aliments. El nombre de persones receptores ha passat de 195 mil al gener de 2020 a les 250 mil actuals, el que suposa un increment del 30%.

L’escenari de post pandèmia és un escenari d’incertesa en què la ralentització de l’activitat econòmica, comporta que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Tot i aquesta situació, els Bancs dels Aliments han fet un gran esforç per equiparar els quilos distribuïts a l’augment de la demanda. Al llarg de 2020 s’han distribuït prop de 30 milions de quilos d’aliments que han arribat a una mitjana de 250 mil persones mensuals, a través de 628 entitats receptores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button