NotíciesTurisme

Lloret de Mar seu del primer Fòrum Turístic de Destinacions de Costa “Competitivitat de Sol i platja”

• Participen els representants polítics i les càtedres universitàries dels municipis de l’Aliança de Municipis Turístic de Sol i Platja (AMT), altres càtedres de tot el litoral mediterrani i Canàries i investigadors sèniors especialitzats en turisme de vuit universitats catalanes i espanyoles.

Del 22 al 24 de març del 2023 Lloret de Mar es convertirà en la seu de la primera edició del Fòrum Turístic de Destinacions de Costa, sota el lema “Competitivitat de Sol i Platja”. Aquest fòrum es celebrarà a l’hotel Guitart Central Park i està organitzat per la Fundació Climent Guitart, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar a través de la seva Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat en el turisme de costa. L’objectiu en paraules de l’alcalde, Albert Robert, “és transferir coneixement científic al sector turístic”, i tindrà una periodicitat biennal.

El fòrum compta amb el suport dels municipis membres de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja i intervenen en el programa els seus representants polítics, directors dels ens de promoció turística i càtedres universitàries vinculades als seus territoris. També està prevista la participació de la Subdirectora General de Desarrollo y Sostenibilidad Turística en representació del Govern d’Espanya.

El programa abordarà diferents temàtiques vinculades al turisme com són l’aportació a la societat dels municipis turístics de costa així com taules de ponències de destacats investigadors universitaris que compartiran el seu coneixement científic sobre la innovació turística i la competitivitat a les destinacions de costa. També hi haurà sessions de ponències sobre l’ordenament jurídic, la gestió pública i el finançament municipal.

Aquest Fòrum vol apropar la recerca avançada a tot el sector turístic, privat i públic, per col·laborar estretament a formular vies de solució als reptes de futur del turisme. S’ha convidat a tots els municipis del litoral i als sectors empresarials vinculats al món del turisme, als qui se’ls hi oferirà una formació, informació i debat d’elevada qualitat.

Una de les novetats serà la presentació dels resultats de l’estudi sobre finançament turístic que ha encarregat l’AMT a la consultora PriceWaterHouseCoopers (PwC). Es pot consultar el programa complet 👉🏻aquí.

Xifres turístiques de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT):

Les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) mostren que dels 71’6 milions de turistes (nacionals i internacionals) que van triar Espanya per passar les seves vacances entre els mesos de gener i desembre de 2022, un total de 10’7 milions varen escollir un dels municipis de l’AMT, el que suposa un 14’95% dels visitants i un 18’43% de les pernoctacions d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button