El PobleNotícies

Lloret de Mar publica el mapa amb els refugis climàtics de la vila, una iniciativa de l’Ajuntament dels Infants

Ja es pot trobar al web de l’Ajuntament de Lloret un mapa amb els refugis climàtics que hi ha al municipi. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament dels Infants. Com cada any, diversos alumnes de la vila han representat els seus centres educatius i han fet de regidors, impulsant aquesta proposta en què també es donen consells a la població per evitar la calor de l’estiu.

En el mapa, que també es pot trobar a les dependències municipals, es pot veure la ubicació dels refugis climàtics de Lloret. Alguns són en espais interiors, però la majoria es troben a l’aire lliure, en zones on predomina l’ombra. Pel que fa als refugis climàtics interiors, són sis i estan situats al Puntet i al Puntet de Fenals, la Biblioteca, el Museu del Mar, el Centre Cívic del Rieral i el Centre Cívic del Molí. En el cas dels refugis climàtics exteriors, n’hi ha dotze, en les següents ubicacions: Parc de Can Ribalaigua, Plaça Blanca Aurora, Platja de Fenals, Parc Infantil de la platja de Fenals, Parc de Fenals, Jardins de Santa Clotilde, Miniclub de la Platja de Lloret, Passeig Jacint Verdaguer, Parc de Can Saragossa, Parc del Turó d’en Buc, entorn de l’Ermita de les Alegries i Sant Pere del Bosc.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, considera que és “una eina molt positiva per  a la població, en una època de l’any en què és important comptar amb consells per combatre les onades de calor, i és un orgull la implicació que han demostrat els alumnes de Lloret”. En el mateix sentit, el regidor d’Educació, Carlos Costa, ha valorat la proposta de manera molt positiva i ha destacat que “els alumnes han demostrat molta complicitat entre ells per desenvolupar un projecte de refugis climàtics, que tanta falta fa en aquesta època i, a més, han sabut treballar en equip, que és molt important”.

L’Ajuntament dels Infants ha arribat enguany a la setzena edició. És una experiència en la qual diversos alumnes de 5è de primària, que representen a la resta d’infants dels centres educatius de la vila, es posen durant uns mesos en la pell dels regidors. Plegats, elaboren una proposta de millora que, en aquesta ocasió, ha estat l’elaboració d’un mapa amb els refugis climàtics de Lloret i consells per evitar la calor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button