El PobleNotícies

Lloret de Mar, més deteriorat que mai

(Foto de portada no real, muntatge fotogràfic) 

Parlem amb diversos veïns de Lloret, d’una generació que va viure el boom del turisme, quan encara no existien els patinets a la platja, i aquests espais l’ocupaven les barques de pesca, una generació que ha vist l’evolució de la vila, quan eren 5000 habitants fins a multiplicar per 8 la població, a dia d’avui, i tots coincideixen amb el mateix, estan vivint i convivint al Lloret de Mar més deteriorat dels seus records.

Quan s’ajunta el desgast natural dels espais públics com voreres, carrers de vianants, carreteres, enllumenat, i altres elements públics, amb els desgasts “innaturals” com les pintades (anomenats grafiti per molt petits que siguin) i trencaments d’elements per actes vandàlics  amb destrucció voluntària, total o parcial, de la propietat pública i inclou conceptes com el dany al patrimoni, i s’ajunten aquests dos tipus de desgasts (naturals i innaturals), i no hi ha un manteniment constant, passa el que està vivint la població i  el seu deteriorament actual.

Coincideixen també els testimonis que si una comunitat creix en nombre d’habitants també ha de ser paral·lel, el creixement del manteniment municipal.  Al no ser així, comenten “només cal fer una volta per Lloret i observar a l’estat lamentable que es troba”

Alguns exemples dels carrers actuals a Lloret

Desenes de denúncies es van acumulant a l’administració per les ensopegades de veïns i els seus danys conseqüents pel mal estat de les vies públiques esmentades.  I sembla que ara-casualment a un any vista de les eleccions municipals- comencen aquests moviments tan demanats.

Compartim llavors la nota de premsa enviada per l’Ajuntament de Lloret de Mar que ha fet pública aquesta  setmana, del tema que tractem a aquesta nota, l’embelliment de la població, les nostres pregunta són… seran suficients les accions promeses? arribaran a cada racó de la població?

L’Ajuntament de Lloret de Mar du a terme un pla d’actuacions a la zona del nucli antic

S’està fent una neteja intensiva d’espais públics, pintant mobiliari urbà i executant treballs de neteja de façanes i jardineria

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha activat aquest mes de gener un pla de xoc transversal per a l’embelliment i revitalització de la zona del nucli antic. Aquest pla inclou mesures de neteja i manteniment, però també relatives al reforç en la seguretat i beneficis econòmics a través de les Ordenances fiscals.

Albert Ferràndez, regidor del nucli antic explica que “estem fent reunions amb el veïnat i donant prioritat a aquells espais i actuacions que consideren més necessaris. En l’àmbit de la via pública, s’està portant a terme una neteja intensiva als espais  i carrers amb una priorització per espais que tenen l’accés més difícil com les escales de passeig del Puig, les escales de la Costa de la Fàbrica i les escales de la Costa de Sant Carles, així com espais urbans com l’entorn de la plaça París, la plaça del Mil·lenari, la plaça dels Germans Maristes i la plaça de Melcior Montero. Paral·lelament s’estan duent a terme tasques de manteniment del mobiliari urbà pintant papereres, baranes, quadres d’instal·lacions elèctriques i bancs. Actualment s’ha incorporat a dos persones que realitzen aquests treballs de pintura i manteniment com a treball en benefici de la comunitat. A nivell de jardineria també s’estan realitzant tasques de millora i condicionament en jardineria com per exemple a la Plaça Melcior Montero.

En paraules del regidor d’Urbanisme i regidor del nucli antic, Albert Robert: “A més, hem comunicat als veïns la voluntat d’actuar sobre les seves façanes amb aquest objectiu de l’embelliment general de la zona”.

Quant a la seguretat ciutadana, s’ha prioritzat i incrementat en aquestes zones on s’està actuant i s’està investigant la identitat de dos grafiters en concret.

Pel que fa a bonificacions econòmiques, es va aprovar per Ordenances fiscals fins al 95% de bonificació per la rehabilitació d’habitatges i de qualsevol espai destinat a una activitat empresarial o professional inclosos a l’àmbit del nucli antic així com una bonificació del 95% per l’obertura i trasllat de tot tipus d’activitat ubicada a l’àmbit del nucli antic de Lloret de Mar, amb superfície màxima de 500 m2 útils.

En paraules de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat: “Aquest pla d’actuacions es veurà complementat amb els projectes que puguem desenvolupar al nucli antic gràcies als Fons Europeus Next Generation, que han de permetre donar un impuls definitiu per la revitalització d’aquesta zona”.

La previsió es donar continuïtat a aquest pla d’actuacions en altres barris i zones de Lloret durant aquest 2022.

7 Comentaris

 1. Es vergonyós, indignant, patètic!!!!!
  I ara li rentaran la cara.
  Cal un Pla Especific pel Nucli Antic. Que està a tots els programes electorals des de fa moltes legislatures.
  I rès! No té calificatiu.

 2. L’article parla del Lloret de 5000 habitants i el compara amb el d’ara, i jo automàticament penso en quina era la topologia d’habitant d’aquella època (penso en persones molt arrelades al territori i amb moltes vinculacions familiars al municipi) i en quina era la capacitat de resposta coercitiva (econòmica i física) de les forces que governaven llavors el municipi. Ajuntament, Guàrdia Civil, Església etc amb l’actual. I lamentablement (o sortosament depenent del cas) no te punt de comparació.
  Parlem de una època en que el mestre tenia autoritat, el metge era respectat, el capellà escoltat i el guàrdia civil temut, i cap d’aquestes circumstàncies es donen avui en dia. Ahir pasejant per Calanda, poble de l’Aragó conegut pels seus préssecs, vaig veure una dotzena de dones amb escombres i fregones netejant la plaça de l’Església i els carrers adjacents (voluntaries i orgulloses de la seva parròquia) i em va sorprendre, perquè una escena similar, tret de honroses excepcions, es fa difícil de imaginar a Lloret. Hi ha molts Lloretencs (no tots per sort) a qui la mala imatge de les seves façanes i el deteriorament avançat dels seus immobles no els preocupa gaire. Això no vol dir que l’Ajuntament estigui exempt d’acomplir les seves funcions, però si crec que sense la implicació de la majoria de la ciutadania, no s’aconseguirà revertir la situació.

  1. Complicat, que els veïns de Lloret agafin morter per arreglar els carrers, complicat tb que agafin soldadora per arreglar les papereres I enllumenat, igualment amb tot els elements de la vila. No son només les pintades.

   Amb una cosa si estic d’acord, abans les lleis eren més dures i la gent, més cívica.

   I l’article no parla del Lloret de fà 30/40 anys, parla de l’evolució

   1. Parlem amb diversos veïns de Lloret, d’una generació que va viure el boom del turisme, quan encara no existien els patinets a la platja, i aquests espais l’ocupaven les barques de pesca, una generació que ha vist l’evolució de la vila, quan eren 5000 habitants fins a multiplicar per 8 la població, a dia d’avui, i tots coincideixen amb el mateix, estan vivint i convivint al Lloret de Mar més deteriorat dels seus records.
    Aquest és el punt de partida de l’article.
    I jo no em refereixo només a les pintades sinó a l’excés d’egocentrisme i la poca implicació col·lectiva, per manca d’interès en els aspectes publics del poble. I repeteixo, sense treure la responsabilitat de l’Ajuntament en aquesta situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button