NotíciesTurisme

Lloret de Mar lidera la sol·licitud d’usos temporals a les platges catalanes aquest estiu

Els municipis costaners de tot Catalunya han sol·licitat 5.867 usos temporals a les platges catalanes per a la temporada d’estiu (2024), destacant Lloret de Mar com el municipi amb més sol·licituds. Segons el comunicat de la Generalitat, Lloret de Mar ha demanat un total de 287 activitats, superant a altres localitats com Sitges (270) en segon lloc, seguit de Cambrils (239).

Els serveis de temporada, gestionats pel Departament de Territori, són ocupacions del domini públic maritimoterrestre per a activitats de lleure diverses, amb l’objectiu que la ciutadania pugui gaudir de serveis quan visita les platges i el mar més proper a la costa.

Els serveis sol·licitats es divideixen en comercials, com guinguetes, lloguer d’embarcacions o de para-sols, i no comercials, com dutxes, rampes, punts d’informació o serveis sanitaris. Aquestes activitats es concentren majoritàriament durant la temporada de bany, de juny-juliol fins a setembre-octubre.

Enguany, els municipis han sol·licitat 5.867 serveis de temporada a 621 platges i fronts marítims i fluvials de tot Catalunya, un mica més que l’any passat, quan es van sol·licitar 5.802 activitats. Dels serveis demanats, el 37,70% són comercials, mentre que la resta corresponen a serveis no comercials.

Les comarques gironines concentren la major part dels serveis sol·licitats, amb un 40,89%, seguit de la demarcació de Barcelona amb un 21,34%. Cal destacar que la ciutat de Barcelona, amb un règim especial, no està inclosa en aquestes xifres. Els municipis del Penedès han presentat el 13,18% de les sol·licituds, els de Tarragona un 16,72%, i les Terres de l’Ebre un 7,87%.

Lloret de Mar

Lloret de Mar, coneguda per les seves platges i oferta turística, lidera la llista de municipis amb el major nombre de sol·licituds, destacant la importància del turisme i els serveis de platja en la seva economia local. Entre les activitats més sol·licitades a Lloret de Mar amb un total de 287 es troben els abalisaments de platges i zones de bany, papereres, rampes, guinguetes (xiringuitos), seguides de serveis de gandules i terrasses de restauració. Per veure tots els 287 elements fes clic aquí, on obriràs un mapa interactiu.

Socorrisme a Catalunya

A més, 330 platges i fronts marítims i fluvials ofereixen un servei de socorrisme i vigilància durant la temporada de bany, amb 181 llocs de socorrisme i 254 torres de vigilància sol·licitades pels ajuntaments per reforçar la seguretat dels banyistes.

Banderes Blaves

Aquest 2024, un total de 95 platges catalanes han estat distingides amb la Bandera Blava, una qualificació d’excel·lència europea que avalua la qualitat ambiental i els serveis de les platges. D’aquestes, 27 corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. El Departament de Territori participa en la tramitació d’aquests guardons, informant sobre les candidatures presentades i defensant-les davant el Jurat de Bandera Blava.

Els serveis de temporada són essencials per garantir que les platges catalanes ofereixin una experiència completa i segura als visitants, amb una oferta variada que s’adapta a les necessitats dels usuaris. Lloret de Mar, amb la seva important demanda de serveis, exemplifica la rellevància d’aquests serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button