NotíciesTurisme

Lloret de Mar fa un reconeixement als establiments HORECA millors recicladors de la temporada 2022

Un total de 467 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l´Ajuntament Lloret de Mar i l’entitat Ecovidrio

L’Ajuntament de Lloret de Mar, en el marc de la nova edició del “Movimiento Banderas Verdes” de l’entitat Ecovidrio, ha volgut fer un reconeixement als establiments hostalers que més quantitat d’envasos de vidre han recollit durant la temporada d’estiu 2022, en concret durant els mesos de juliol i agost. 

Els establiments hotelers del municipi tenen un paper fonamental en els resultats de la recollida selectiva de vidre, superant-se les 450 empreses adherides al servei de recollida porta a porta, de tipologia diversa: hotels, càmpings, restaurants, bars, guinguetes de platja, pubs, discoteques i parc aquàtic. 

Els establiments identificats com a grans generadors de vidre s’han dividit en 3 blocs, escollint-ne els que han destacat per la gestió realitzada, tant per nombre de bujols de vidre omplerts com per la qualitat del material segregat i facilitat als operaris del servei de recollida. L’Hotel Gran Garbí, el restaurant El Trull i el Bar Parada han estat reconeguts per la regidora de Medi Ambient, Sra. Marina Nicolàs, en representació de l’Ajuntament, la qual els ha lliurat un mini iglú d’obsequi, així com un diploma de reconeixement. 

Tanmateix, des de la regidoria es vol posar en valor la bona gestió que han seguit realitzant els establiments que foren guardonats la temporada d’estiu 2021, i que enguany han mantingut la qualitat i quantitat de separació de la fracció de vidre: l’Hotel Evenia Olympic, el Restaurant Sybius Cala Canyelles i Bar Macondo Beach House. 

Cada temporada són més els establiments que mitjançant les campanyes d’ECOVIDRIO s’adhereixen al servei municipal de recollida porta a porta de vidre, observant-se una millora en la qualitat del material separat, lliure d’impropis (gots i copes, plats de cristall, elements de ceràmica o porcellana…), així com una major sensibilització ambiental dels establiments HORECA, peces clau en l’èxit dels resultats de recollida selectiva del municipi.

Durant els mesos d’estiu s’han realitzat 542 visites presencials a establiments del municipi, permetent incrementar en 187 els establiments que han començat a recuperar la fracció de vidre. Aquestes visites i accions de seguiment són fruit de la participació de Lloret de Mar a la iniciativa “Banderas Verdes”, juntament amb 25 municipis més de Catalunya. Totes les localitats tractaran d´incrementar els nivells de recollida selectiva d´envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per aconseguir la bandera en l’edició de 2022. En l’àmbit estatal, aquesta campanya d’Ecovidrio s’ha dut a terme a 118 municipis costaners pertanyents a 5 comunitats autònomes, comptant amb la participació de 15.397 establiments hostalers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button