NotíciesSalut

Lloret de Mar es mobilitza en la prevenció del càncer de còlon amb taules informatives aquest dissabte

Aquesta setmana, Lloret de Mar, juntament amb Blanes i Sant Hilari Sacalm, es posicionen com a punts clau en la lluita contra el càncer colorectal. Dins de la campanya “Juga el teu paper en la detecció del càncer de còlon”, promoguda per l’Associació Contra el Càncer de Girona, se situaran taules informatives en punts estratègics d’aquests municipis. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la detecció precoç d’aquesta malaltia, coincidint amb la proximitat del Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon el 31 de març.

El càncer de còlon destaca per ser el més incident en la població, tant masculina com femenina, de Girona, on el 2023 es van diagnosticar 363 nous casos, reflectint la urgència d’una intervenció precoç. Aquesta realitat s’amplia a un context nacional, amb 40.203 persones diagnosticades al llarg de l’any.

L’agenda de xerrades informatives a cada localitat és com segueix:

  • Blanes: La primera xerrada s’ha celebrat aquest dimarts 26 de març, a la plaça Espanya, de 9 h a 14 h.
  • Sant Hilari Sacalm: Segueix aquest dimecres 27 de març, a la plaça Dr. Gravalosa, de 9 h a 13 h.
  • Lloret de Mar: Finalment, el dissabte 30 de març, a la plaça París, de 9 h a 13 h.

Aquestes sessions informatives són una iniciativa vital per fomentar la consciència sobre el càncer colorectal, animant la població a participar en els programes de cribratge i a estar informada sobre les mesures de prevenció. L’Associació Contra el Càncer de Girona aposta per la divulgació i l’educació com a eines fonamentals per combatre la incidència d’aquesta malaltia, remarcant la importància de la detecció precoç per a un tractament eficaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button