El PobleNotícies

Lloret de Mar es converteix en la seu mundial del “Plogging”

Plogging?  Abans de començar, i per a qui no hagi sentit mai aquest nom, es defineix com un moviment global recent i originari de Suècia que aprofita el running i altres esports a l’aire lliure per retirar els residus que embruten les nostres ciutats i els nostres espais naturals. On lògicament els governs de tot el món recolzen al 200% aquest nou moviment, ja que al cap i a la fi, i en resum, el veí i el turista plogging (que també hi ha turisme afiliat a aquest moviment) netejaran el que li tocaria als ajuntaments.  Tot i que també cal matisar que el planeta és de tots i si no s’actua conjuntament i sense retreure aquests beneficis mutus, el deteriorament del medi ambient és cada cop més evident i cal conscienciar els inconscients que els boscos i carrers municipals no són abocadors.

Avui 14 de setembre, a les 12h, a la Sala Marina de l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, ha tingut Iloc la presentació del Congrés Internacional de Plogging que convertirà Lloret de Mar en la seu mundial d’aquest moviment que combina la práctica esportiva amb la recollida de residus. Aquest esdeveniment s’emmarca amb el “Lloret Plogging Congress” que es celebrarà el dia 7 i 8 d’octubre d’enguany a l’Hotel Guitart Central Park de Lloret de Mar i que comptarà amb la presència de Erik Alhström, fundador del moviment Plogging.

Lloret de Mar Plogging Congress 2022 és el primer esdeveniment internacional que comparteix experiències de ploggers de diferents llocs del món que contribueixen amb l’esport a millorar la salut del planeta. La seva veu juntament amb la dels joves, les empreses que aposten per una nova economia lligada a la salut i al medi ambient i els polítics que han de prendre decisions que contribueixin a pal·liar el canvi climàtic configuren una jornada interessant que planteja objectius reals i que implica discutir nous reptes socials, econòmics i mediambientals.

El 7 d’octubre tens una cita a Lloret de mar per formar part d’aquest 1r. Congrés internacional que reunirà ciutadans compromesos amb la salut del planeta des de la seva condició de ploggers, estudiants, representants d’empreses o polítics per afrontar els reptes de la societat actual davant el canvi climàtic.

I el 8 d’octubre et proposem unir-te al repte de participar de la 1a. sortida simultània de ploggers a diferents ciutats del món i practicar Plogging per contribuir amb l’esport a millorar la salut del planeta.

Destaquem que 17 Associacions de Plogging de 17 paisos del món (Lituania, Espanya, Méxic, Colombia, Xile, Argentina, Croacia, Brasil, Guatemala, Armenia, Suècia, Rússia, Portugal, EEUU, Nigèria, Itàlia i Alemanya) ja s’han adherit al “Plogging Day”, que tindrà lloc el 8 d’octubre, amb sortides simultanies des de les seves ciutats i municipis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button