EconomiaNotícies

Lloret de Mar entra a la llista de municipis on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer

El Govern ha ampliat de 60 a 140 els municipis amb zones tensionades pel preu de l’habitatge on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer, segons ha explicat avui dijous la consellera de Territori, Ester Capella, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha comentat que l’Executiu ha iniciat el tràmit d’aplicació de la Llei 12/2023 amb l’objectiu que el preu del lloguer no pugi “de forma desmesurada”.

En els 140 municipis, on hi resideixen 6,2 milions de persones i 80% del total de la població catalana, hi ha pràcticament totes les localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona; les quatre capitals, part de les comarques costaneres i d’altres de muntanya.

Aquesta és la llista de municipis gironins afectats:

“Catalunya no deixarà de fer el que li toca per garantir el dret de l’habitatge”, ha assenyalat la consellera en l’entrevista, on ha deixat clar que aquest dret és “fonamental perquè és la porta d’accés a altres drets”. “Si no tens dret a un sostre que t’aixoplugui, difícilment tens dret a la salut, a l’educació o d’altres que estem obligats a garantir a la ciutadania”, ha argumentat.

Important

Amb tot, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. Si es tracta d’habitatges d’un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d’ús residencial), el preu del lloguer no podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer.

One Comment

  1. Pues si ya cuesta la vida encontrar pisos de alquiler… ahora ni te cuento!
    Ves poniendo unas velas y haz algún ritual para encontrar algo decente 🍀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button