Coincidint amb la vaga organitzada aquest 25 i 26 de gener pels metges públics per la deficient gestió en general als centres des del Departament de Salut, també ahir dimecres 25 i avui 26 de gener, els sindicats del professorat d’escoles i instituts també va convocar una vaga per varis motius evidents i els mateixos dies, en aquesta ocasió contra el Departament d’Educació. Sanitat i Educació al punt de mira.
Els centres educatius de Lloret de Mar, venien comunicant durant els darrers dies als pares i mares, que pels dies 25 i 26 de gener hi havia convocada una vaga adreçada, d’una banda, a tot el personal laboral que depengui del Departament d’Educació i, d’altra, a tot l’alumnat a partir de 3r d’ESO.
Tot i que els centres també manifestaven que els centres romandrien oberts amb els serveis mínims proposats pel Departament d’Educació, però no garantien el desenvolupament de les activitats lectives amb normalitat.
Aquesta vaga organitzada per diversos sindicats (COS, USTEC, I-CSC, UGT i CGT) cridaven al personal docent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a mobilitzar-se per lluitar per una millora de l’educació.
Tot i tenir present que cada mestre podia decidir lliurement exercir el seu dret a la vaga, per aquests dies, es prevenia una certa normalitat en el funcionament de l’escola, tal i com es va viure ahir (primer dia de vaga). Tot i així, segons el seguiment que hi hagi per part del professorat, es faran modificacions en horaris de les matèries, organització de grups i/o altres aspectes, si es considera necessari.
Els sis motius principals de la vaga d’ensenyament del 25 i 26 de gener 2023
- Retirar l’avançament del calendari escolar que s’ha iniciat aquest curs perquè, segons els sindicats, “ha estat un desori”
- Pacte d’estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu
- La retirada del decret de plantilles, perquè consideren que elimina la democràcia als centres i suposa la tria de places a dit
- Augmentar la inversió en educació fins al 6 % del PIB català
- Equiparació salarial dels professors de formació professional (FP) i els de secundària
- Reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, un punt que Educació afirma que està calendaritzat pel 2024.