ColumnesNotíciesToni Leal

Lloret de Mar: El que passa al Casc Antic es queda al Casc Antic

Què passa amb l’Ajuntament? Nova discoteca al casc antic de Lloret de Mar.

El qui permet, regula, autoritza, fiscalitza totes les activitats d’un municipi és l’ajuntament que, a través del departament corresponent, amb un pressupost concret i un regidor responsable gestiona les activitats.Aquestes activitats venen regulades per unes normatives, ja siguin municipals o si, és el cas, subjectes a disposicions o lleis superiors que vetllen, unes i altres, pel correcte funcionament dels serveis del municipi.

En el lleure, servei d’oci, també té les seves normes, lleis i disposicions.Quan un local concret provoca, directa o indirectament, situacions en què es vulneren els drets bàsics dels ciutadans, tendim a queixar-nos de la seva gestió i enfrontar-nos amb els propietaris dels local, cosa que és totalment justificable però no hem d’oblidar que, deixant de banda que s’està desenvolupant l’activitat de forma incorrecta, el propietari o gestor, està avalat per uns permisos que l’hi ha donat l’ajuntament.

A Lloret, al casc antic, hem arribat a una situació totalment insostenible. Quan per passiva i per activa, des del consistori, asseguren que en aquest espai, el casc antic, ja no es poden ubicar ni discoteques ni bars musicals, en mig d’un carreró, de tres metres d’amplada, el 2018, s’autoritza obrir una nova discoteca perquè l’encant de la “riera” Av. Just Marlès, continuï, a l’hivern, al bell mig del poble. Un local on, només començar, ja s’ha tancat per no estar insonoritzat, tanques al carrer per a controlar el personal, baralles, crits, borratxeres i droga tots els caps de setmana i vigílies de festa. 

Amb quin criteri, des de l’ajuntament, s’ha donat permís a la seva obertura, la llei i les disposicions municipals no són prou clares o s’ajornen a demanda? Quina inspecció, abans de l’obertura, s’hi ha practicat si al cap de poc temps s’ha de tancar per no estar ben insonoritzat.S’hauria de fer un seguiment de com han anat els permisos i inspeccions, previs a l’obertura del local, i quina planificació i previsió s’ha fet per a garantir que els drets dels ciutadans no es vulneressin. Lloret té prou experiència en discoteques i locals nocturns com per saber el que comporta l’obertura d’aquesta activitat en mig dels habitatges.

Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats i l’ajuntament, en aquests cas, que no s’excusi en no disposar de partida per pagar indemnitzacions sinó que revisi en les irregularitats que s’hagi pogut incorre en una autorització que contradiu la seva pròpia normativa.

___________________

•Podeu veure aquest reportatge denuncia relacionat amb la columna de Toni Leal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button