EconomiaNotícies

Lloret de Mar, el municipi amb menys renda per habitant de tot Catalunya; consulta les darreres dades de l’Idescat:

La renda per habitant ha disminuït a gairebé totes les comarques de Catalunya, tot i que amb diferents intensitats. Aquestes són les darreres dades que s’han publicat ahir 10 de maig 2023 referents a l’any 2020, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) darrer any del que tenen dades tancades. Cal tenir en compte que va ser un tancament d’any de la pandèmia, però amb les crisis posteriors marcades també per la guerra d’Ucraïna suposen un bon punt de partida per tenir en compte les xifres finals.

Rendes més altes de Catalunya

Matadepera i Sant Just Desvern, amb la renda més elevada: Matadepera (28.100 euros) és el municipi de més de 5.000 habitants i de la resta de capitals comarcals amb la renda per habitant més elevada; el segueixen Sant Just Desvern (26.800 euros) i Alella (26.400 euros), tots amb un nivell de renda per sobre del 50% de la mitjana catalana.

Si s’amplia l’anàlisi amb els municipis de més de 1.000 habitants (459 municipis), Riudarenes és el que té un nivell de renda per habitant més elevat, amb 52.900 euros, i un increment de la renda del 160,4% respecte de l’any anterior. No obstant això, cal tenir present la variabilitat més gran de les dades dels municipis de menys de 5.000 habitants, que s’explica pel comportament més irregular d’alguns components de la renda. Així, per exemple, les rendes de la propietat, que depenen de la percepció de dividends o altres ingressos, poden tenir una influència més gran en el càlcul global de la renda d’alguns d’aquests municipis de menys mida.

Rendes més baixes de Catalunya

A l’altre extrem, Lloret de Mar (11.400 euros) és el municipi amb menys renda per habitant l’any 2020, seguit d’Ulldecona (11.700 euros) i Roses (11.900 euros). En relació amb l’any anterior, la majoria dels municipis estudiats (397 dels 459) han registrat una disminució de renda familiar disponible bruta per habitant, 4 s’han mantingut estables i 58 ho han incrementat.

L’anàlisi de la distribució dels recursos de les famílies situa Guissona com a municipi amb el percentatge més elevat d’ingressos procedents de la remuneració d’assalariats (el 73,8%). El segueixen els municipis dels Pallaresos (69,4%), Celrà i Fornells de la Selva (en tots dos casos, el 69,1%) i Sant Cugat (69,0%). Pel que fa a l’excedent brut d’explotació, la Vall de Boí (36%), Batea (33,5%) i Cadaqués (32,8%) són els municipis que registren els percentatges més alts.

⚪️Avui 11 maig del 2023 els diaris parlen d’aquest tema; consulta algunes de les seves publicacions per ampliar la informació:

LA VANGUARDIA: 

👉🏻La Selva concentra el municipio más rico y el más pobre de Catalunya

DIARI DE GIRONA:

👉🏻La crisi de la Covid va situar Lloret i Roses a la cua de Catalunya en nivells de renda

VIA EMPRESA:

👉🏻El Pla d’Urgell fue la única comarca donde subió la renta por habitante

3 Comentaris

  1. Estaria bé explicar que això succeeix perquè molts dels seus treballadors i per tant gent empadronada, potser la majoria, treballen de manera temporal (la meitat de l’any), i per tant la renda que perceben a Lloret és aproximadament la meitat de la que perceben treballant tot l’any.

    Tendenciós el titular, com els agrada als periodistes.

  2. ¿Y que esperabais? En Lloret no hay industria. Hemos vivido del monocultivo turístico desde tiempos donde el ministro de turismo era Manuel Graga. La pandemia mundial a venido a empobrecer lo que ya hace más de siete años era el municipio con más nivel de pobreza de Cataluña.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button