L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha anunciat que per aquesta temporada d’estiu destinarà un agent cívic a gestionar les cues de taxis que es formen durant les nits. Aquesta figura s’encarregarà de posar ordre i evitar petits conflictes que sorgeixen entre les persones que esperen agafar un taxi de tornada a l’hotel. Aquest agent cívic treballarà durant tota la nit concentrat en gestionar les peticions i organitzar els torns de cada visitant. Amb això s’estalviaran alguns conflictes que a vegades s’ocasionen a la via pública, tal com manifesta l’ajuntament.
El consistori ho va anunciar ahir, quan ha anunciat les seves previsions per la temporada d’estiu 2022 en la que destaca una continuïtat en l’aposta del municipi per potenciar la seva gestió sostenible i una recuperació del visitant internacional. Tot això en una conjuntura en la que el municipi iniciarà diversos projectes de gran abast finançats pels fons europeus Next Generation.
En aquest sentit, s’ha donat a conèixer l’acord signat amb la plataforma Bioscore que representarà el primer pas per fer que, en pocs mesos, els allotjaments associats al Gremi d’Hostaleria de Lloret compleixin amb els indicadors per obtenir la UNE-ISO 21401:2019 Sistema de Gestió per a Allotjaments Turístics. Aquesta és la primera norma internacional en sostenibilitat en allotjaments turístics i ha estat desenvolupada pel Comitè de Normalització d’ISO (Organització Internacional de Normalització). “L’objectiu dels nostres allotjaments és obtenir normes nacionals i també d’abast global, ja que el 75% del nostre públic és de procedència internacional”, ha explicat Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret.
Aquesta certificació Bioscore, ha manifestat Dotras, afavorirà potenciar la marca i la comunicació com a establiments responsables “donant a conèixer el grau de sostenibilitat, el qual es va actualitzant contínuament amb la incorporació de les noves dades”.
Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ha afegit que aquest projecte “va en consonància amb la transformació en clau sostenible que està treballant la destinació en els últims anys”. En aquest sentit, Lloret Turisme va impulsar aquest inici d’any, concretament des de febrer fins abril, un programa executiu de Transformació Ètica i Sostenible en el qual el sector turístic d’allotjament de la destinació va tractar temes com la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones, el màrqueting i la promoció en sostenibilitat, la generació de valor o la responsabilitat social corporativa i va poder elaborar el seu pla de sostenibilitat d’empresa amb el suport de mentories de professionals.
Hi varen participar una cinquantena d’establiments turístics el que suposa unes 15.000 places hoteleres del conjunt de les 29.000 que té la destinació. Paral·lelament Lloret de Mar també participa en un altre projecte amb fons europeu, Greentour d’Economia Circular i Turisme Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe, que crea aliances entre destinacions turístiques en l’àmbit de d’economia circular i ecoetiquetatge. Per últim, ha parlat de la implementació del pla d’accions de Sostenibilitat Turística de Lloret de Mar 2021-2023. Aquest eix estratègic també tindrà visibilitat a través de la campanya de civisme per aquest estiu, la qual promou el respecte a l’entorn i la ciutadania.