El PobleNotícies

Lloret compra per 302.000 euros l’edifici que acollirà el futur Smart Center

L’Ajuntament de Lloret ha adquirit l’immoble que es convertirà en el futur edifici Smart Center. L’edifici es troba al centre històric, al Carrer Capità Conill i Sala núm. 15 amb cantonada al Carrer Santa Anna i s’ha comprat per 302.000€, una partida econòmica finançada pels fons europeus Next Generation.

El Lloret Smart Center es convertirà en el centre d’operacions que recollirà totes les dades que genera la ciutat, ciutadania i visitants, a través de sensors y altres dispositius, els processarà i permetrà convertir-los en informació que permeti la millora la decisions en termes de gestió i eficiència.

Actualment Lloret de Mar ja disposa de diferents serveis tecnològics que aporten dades en àmbits com la seguretat, recollida de residus o turisme i l’objectiu en paraules de l’Albert Robert, regidor de Noves Tecnologies “és fer convergir totes aquestes dades i analitzar-les per posar-les al servei d’una millor gestió municipal”. Albert Robert també ha explicat que “a més aquest edifici, ubicat al centre històric, ens permet crear un nou eix de dinamització econòmica i afavorir la revitalització de la zona”.

Per altra banda, l’Oficina d’Informació a la Ciutadania (OIAC) ha publicat les dades d’atenció del 2022 que es situen en 28.130, un augment del 2’87€ respecte el 2021. Els mesos de setembre, octubre i març, per aquest ordre, han estat els de més afluència d’aquest total un 61,16% corresponen ha cites prèvies i el temps d’espera ha estat de dos minuts i mig. En paraules del regidor de l’OIAC, Xavier Flores, “valorem positivament les dades però cal continuar treballant per facilitar l’accés als tràmits de forma digital. Amb la posada en funcionament del Lloret Smart Center s’obriran noves oportunitats per facilitar aquest accés a tràmits online”. En aquesta línia a la planta baixa del Lloret Smart Center està previst crear una oficina de l’OIAC 360 on els usuaris disposin d’uns tòtems per a poder realitzar les gestions.

Lloret de Mar és el municipi de Catalunya que ha rebut més finançament dels fons europeus Next Generation. Són prop de 7 milions d’euros que es destinaran a projectes que serviran per impulsar la transició ecològica i la transformació digital, que s’han dividit en cinc blocs.

El Next Generation és un projecte finançat a través del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència. NextGenerationEU, instrument financer de la inversió C14.I1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button