ActivitatsNotícies

Lloret, Blanes, i Tossa suspenen el Carnaval de la Costa Brava Sud 2022 per segon any consecutiu per la COVID

Independentment, cada municipi que integra el projecte té previst organitzar esdeveniments i activitats per mantenir viu l’esperit del carnestoltes.

Els Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, que integren el projecte ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’ han decidit suspendre per segon any consecutiu els actes conjunts d’aquest cicle festiu. Així ha estat, de comú acord dels tres consistoris de la selva litoral, després que la qüestió s’ha estat deliberant els darrers dies. 

Davant el context epidemiològic que viu Catalunya i les mesures per contenir l’expansió de la pandèmia, s’ha considerat més prudent suspendre la coordinació de les activitats pel que fa les Rues de Carnaval que s’organitzen en cadascuna de les tres poblacions coincidint amb el cicle festiu. Així ho han corroborat els respectius responsables polítics dels tres ajuntaments: Albert Sanz, regidor de Cultura i Festes de Blanes; Cristian Fernàndez, regidor de Festes de Lloret de Mar; i Andrea Nadal, regidora de Festes de Tossa de Mar. 

El projecte ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’ es va engegar l’any 2012, sumant els esforços de les tres viles veïnes: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar. La iniciativa va néixer al considerar que la celebració és una de les millors maneres de poder donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen les tres viles. 

Per aconseguir-ho, de de la primera edició del Carnaval de la Costa Brava Sud es va unificar la línia gràfica per fer difusió de les diferents activitats, amb una promoció conjunta que contribueix a ampliar considerablement la seva difusió. Tanmateix, independentment de la decisió conjunta de suspendre el ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, cadascun dels municipis que formen part del projecte té previst organitzar sengles esdeveniments i activitats a la pròpia vila per mantenir viu l’esperit del carnestoltes.

Blanes organitzarà activitats amb les entitats

A Blanes, l’Àrea de Cultura i Festes va contactar abans de les festes de Nadal amb les entitats del municipi que habitualment solen participar de manera més activa en els actes del Carnaval. L’objectiu era començar a plantejar-se quin tipus de Carnestoltes es podria celebrar de cara a aquest nou any. Ara que ja ha passat el període nadalenc, es farà una darrera consulta. 

Es tracta d’organitzar de manera conjunta -Ajuntament de Blanes i entitats- uns actes de Carnaval 2022 que contribueixin a recuperar la gresca i l’alegria que caracteritza aquest període festiu, però sense oblidar-se de respectar les mesures de contenció COVID. Durant els propers dies es prendrà una decisió definitiva i es donaran a conèixer les activitats s’organitzaran, que tindran lloc coincidint amb el cap de setmana en què se celebra el Carnaval aquest 2022, és a dir: el 26 i 27 de febrer. 

I és que, l’any passat, quan la situació de la pandèmia feia inviable la celebració de grans rues, l’Ajuntament de Blanes va decidir no renunciar al cicle festiu, i es va encarregar d’organitzar dues activitats carnavalesques alternatives. El nucli central va ser una exposició allotjada a Casa Saladrigas coincidint amb els dies en què s’hauria d’haver celebrat el Carnestoltes. 

Lloret de Mar vol mantenir les categories de disfresses al lloc de treball i la de disfresses al carrer

A Lloret, a finals de novembre la regidoria de Festes es va reunir amb les diferents colles del municipi i es va acordar anar fent un seguiment de la situació. Malauradament l’evolució epidemiològica i les noves restriccions no han fet possible que l’Ajuntament i les colles puguin organitzar i coordinar-se pel muntatge de les carrosses i coreografies. 

Des de l’Ajuntament de Lloret s’està valorant mantenir activitats en petit format com la categoria de disfresses al lloc de treball o la categoria de disfresses al carrer per mantenir l’esperit de Carnaval. 

Tossa recuperarà un carnestoltes tradicional

A Tossa, l’Àrea de Festes també s’ha reunit amb les entitats del municipi que habitualment solen participar de manera més activa en els actes del Carnaval. L’objectiu és recuperar un Carnaval més tradicional, centrat al 26 de febrer, que recuperi un esperit més de poble i de gresca, sense oblidar-se, evidentment, de respectar les mesures sanitàries. Durant els propers dies es prendrà una decisió definitiva i es donaran a conèixer les activitats que s’organitzaran. 

Des dels tres municipis es coincideix a “lamentar molt haver de cancel·lar el Carnaval de la Costa Brava Sud, ja que és un dels esdeveniments més esperats de l’any, però la situació sanitària actual demana la màxima prudència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button