NotíciesPolítica

Lloret En Comú organitza una ofrena floral als republicans de Lloret defensors de la Segona República

La cita amb aquest acte organitzat per Lloret En Comú, serà aquest dijous 14 d’abril a les 12 del migdia, a la plaça Germinal Ros (Teatre Municipal de Lloret), on conviden a tothom-ja estigui afiliat o no al partit dels comuns- a commemorar el 91è aniversari de la proclamació de la 2a República espanyola del 1931. 

En aquesta jornada de records i memoria histórica, Lloret En Comú realitzarà una ofrena floral en la placa dedicada als defensors republicans/es lloretencs i lloretenques de la Segona República, situada a la mateixa plaça Germinal Ros. 

Pels desconeixedors del que va ser la Segona República a Espanya, us deixem una petita pinzellada:

La Segona República Espanyola fou el règim polític democràtic que va existir a Espanya entre el 14 d’abril de 1931 (data de la proclamació de la República, en substitució de la monarquia d’Alfons XIII i el sistema de la Restauració) i l’1 d’abril de 1939 (final de la Guerra Civil espanyola i que va donar pas a la dictadura colpista del general Franco). El numeral “segona” s’utilitza per a diferenciar-la del període republicà que hi va haver entre 1873 i 1874, conegut com la Primera República Espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button