NotíciesPolítica

L’independentisme de Lloret organitza un bus cap a Barcelona per manifestar-se davant Sánchez i Macron

El passat divendres 13 de gener es va celebrar una roda de premsa unitària per explicar els detalls sobre la mobilització del pròxim 19 de gener de 2023 davant la cimera de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron que se celebra a Barcelona. Hi van participar l’Assemblea, Òmnium Cultural i el Consell de la República. També hi han assistit representants de les més de 30 entitats que han signat la convocatòria.

“El Govern espanyol ha referit diverses vegades que venia a Barcelona, també, per certificar la fi del procés. Les tres entitats independentistes ho consideren una provocació, una fantasia i una falsedat tenint en compte que no s’ha donat cap solució política al conflicte”.

Consell de la República

Toni Castellà, representant del Consell, ha detallat que la mobilització està convocada per al pròxim 19 de gener a les 9 h a les Columnes de Puig i Cadafalch (Pl. de Carles Buïgas, 7-11, 08038 Barcelona). El lema és ‘Aquí no s’ha acabat res! Independència, Països Catalans, Prou repressió’.

Des de Lloret de Mar, aquesta es la informarció que s’ha difós amb horari, lloc de sortida i preu:

Castellà va recordar que la cimera francoespanyola a Barcelona és una provocació i, per tant, “fem una crida al poble de Catalunya: entitats, institucions, ciutadania a participar 19G” per demostrar que el procés no ha acabat. Castellà ha afegit que: l’únic que ha fet estat Espanya com a resposta del conflicte polític ha estat repressió i més repressió”.

Finalment, el Conseller ha sentenciat: “Davant la seva voluntat de certificar el que volen, nosaltres certifiquem que Espanya no és un estat de dret”.

La presidenta de l’Assemblea Dolors Feliu ha afirmat que “aquest acte ve a demostrar que Catalunya no és part de l’estat espanyol, que no es poden fer actes de dominació on es prenen decisions que afecten Catalunya amb un interès estatal. Aquí no s’ha acabat res, independència, països catalans i prou repressió”.

A més, ha afegit que “en nom de l’Assemblea, considerem contradictòria la decisió del President Aragonès d’assistir a la cimera i expressar disconformitat a la vegada anant a la manifestació”.

Xavier Antich, president d’Òmnium, ha sentenciat: “Senyor Sánchez, aquí no s’ha acabat res! Les operacions estètiques per aparentar que el conflicte polític ja no existeix no acabaran amb la voluntat d’autodeterminar-nos. No hi pot haver normalitat mentre es neguin i es vulnerin els nostres drets”. Alhora, ha afegit: “Dijous ens mobilitzarem de manera unitària i transversal. Hi ha un conflicte polític ben viu i un Estat que es nega a resoldre’l per la via democràtica, malgrat que pretengui fer veure davant la comunitat internacional que aquí no passa res”.

One Comment

  1. Absolutament d’acord amb aquesta manifestació. No s’ha acabat res, ni el procés ni tampoc la repressió. Mai acceptarem que les caduques institucions, que venen directament del franquisme i que governen l’estat espanyol o segueixin fent també a Catalunya.Defenserem sempre el dret dels catalans a decidir el seu futur democràticament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button