EconomiaNotícies

L’INCASÒL construirà 68 habitatges de protecció oficial a Lloret a una parcel·la de l’Ajuntament cedida per 75 anys

  • La Generalitat i l’Ajuntament han signat el conveni que reserva un 25% dels habitatges per a joves menors de 35 anys

El Secretari General de Territori, Joan Jaume i Oms,  l’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jaume Dulsat i Rodríguez, i la directora de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Maria Sisternas i Tusell, i la regidora d’Habitage, Jennifer Pérez i Torres,  han presentat la nova promoció d’habitatge de lloguer assequible de Lloret de Mar (Selva). La promoció comptarà amb 68 nous habitatges, se situarà al Polígon PAU 33-Santa Clotilde Nord i es preveu que es puguin lliurar l’any 2026.

La construcció de nou habitatge públic a Lloret de Mar respon a les conclusions de l’estudi redactat per l’INCASÒL l’any 2022 sobre la necessitat d’habitatge assequible al municipi. Aquest estudi ha constatat la reducció en l’oferta d’habitatges de lloguer permanent a causa del seu destí com allotjament turístic Per aquesta raó s’ha constatat un gran augment en els preus de l’habitatge en lloguer.

Els 68 habitatges es repartiran en cinc plantes i un total de 5.800,82 m2 de sostre. D’aquests, 3.867,21 m2 es dedicaran a habitatges de protecció pública i els 1.933,61 m2 restants a habitatge concertat. A més, també es construiran les places d’aparcament que marca el planejament vigent. En total, les obres tindran un pressupost de 9,01 milions d’euros aportats per l’INCASÒL.

Els terrenys se situen, concretament, a l’avinguda Vila de Blanes 173 (GI-682), i limita al sud amb el carrer Narcís Macià Domènec, a l’oest amb el carrer de Marfull i a l’est amb una parcel·la de propietat privada. Es tracta d’una parcel·la de l’ajuntament, que cedirà a l’INCASÒL en dret de superfície per 75 anys, prorrogables a 99.

L’Ajuntament, INCASÒL i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a contingents especials previstos a la llei del dret per l’habitatge.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button