NotíciesTurisme

L’Hotel Samba, el primer hotel d’Espanya i Europa acreditat amb ISO 14001 i Bioscore.

L’Hotel Samba ha estat certificat recentment amb el segell Bioscore, el qual assegura uns estàndards en matèria de sostenibilitat en les àrees de Responsabilitat Social Corporativa, emissions, restauració, gestió de residus, així com en estalvi d’aigua i energia. Gràcies a la gran trajectòria mediambiental, amb més de 25 anys de treball, s’ha aconseguit obtenir el nivell més alt a l’Hotel Samba, un A+.

Aquest segell se suma a altres obtinguts amb anterioritat per l’establiment, com ISO 14001 o EMAS, aconseguint així ser el primer hotel d’Espanya i Europa en aconseguir aquestes certificacions conjuntament.

Pràctiques com la reutilització de les aigües grises, l’ús de filtres per a les aixetes, la reducció dels plàstics en les instal·lacions o disposar d’un enllumenat eficient, han estat positivament valorades a l’hora d’obtenir el segell.

Altres qüestions significatives que s’han tingut en compte a l’hora d’avaluar la sostenibilitat de l’hotel ha estat comptar amb un sistema de reg intel·ligent, la presència de l’eina Greentour a l’hotel, la participació en diversos projectes promoguts pel ICRA o el ACRA, així com el reciclatge de paper, cartró, vidre, envasos, residus orgànics, perillosos i residus urbans, juntament amb la col·laboració del club EMAS.

El segell Bioscore també ha estat atorgat a l’altre allotjament de la cadena Samba Hotels, l’Hotel Surf Mar, que malgrat no tenir un recorregut tan llarg en matèria de sostenibilitat, aquest ha obtingut una alta qualificació de A.

Actualment, s’està treballant, ja sigui canviant hàbits o participant en diversos projectes, perquè aquest compleixi els ODS (Objectius de desenvolupament sostenible) i aconsegueixi arribar al nivell mediambiental de l’Hotel Samba.

Que és Bioscore?

Bioscore és una empresa dedicada a la gestió i consultoria de la sostenibilitat, a través d’una certificació pròpia i un software. El propòsit de Bioscore és acompanyar al sector del turisme en el camí cap a la conscienciació i el respecte pel medi ambient i la societat. Això ho aconsegueixen a través de la digitalització i democratització de la sostenibilitat i l’ajuda en la minimització de l’impacte de l’activitat de les empreses en el medi ambient.

La consultora duu a terme les seves certificacions en base a l’avaluació de manera independent d’un hotel, pel seu nivell de sostenibilitat, a través d’una qualificació (scoring) basada en criteris de ASG (criteris ambientals, socials i de govern corporatiu). Alineant els paràmetres més rellevants de les principals ecoetiquetes reconegudes internacionalment per a oferir així una visió global i homogeneïtzada dels esforços en matèria de sostenibilitat realitzada pels hotels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button