NotíciesSalut

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i Asil Nicolàs Font ofereix atenció assistencial amb gossos als seus pacients i residents 

  • El projecte “Petits i GRANS” es basa en la intervenció assistida amb gossos i es dirigeix a persones d’edat avançada i persones amb demència
  • La teràpia es va posar en marxa durant la pandèmia, tot i no haver-se desplegat per complet fins després del confinament

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar i Asil Nicolàs Font ofereix atenció assistencial amb gossos als seus pacients i residents. El projecte ‘Petits i GRANS’ es va posar en marxa a principis de l’any 2020, però a causa de la pandèmia de la Covid-19 es va veure afectat i no ha estat fins ara que s’ha pogut desplegar per complet.

L’atenció assistida amb gossos es dirigeix a persones grans i persones amb demència, ja que tendeixen a reduir les seves activitats diàries i patir limitacions per edat i/o malalties adquirides.

La finalitat principal d’aquest projecte és contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones. Es posa el focus en el vincle que creen els pacients i els residents amb els gossos perquè ajuda a incidir en l’estimulació sensorial i cognitiva i la recuperació funcional, ja que serveix de motivador per fer certes activitats que d’una altra manera no durien a terme.

Dos dies a la setmana, l’educadora social responsable del projecte, Mercè Gómez, porta al centre els dos gossos educats per a la realització d’aquest tipus d’intervenció, anomenats Tro i Haku. Al llarg de la jornada, els residents de l’Asil Nicolàs Font i aquells pacients de l’Hospital Sociosanitari a qui el professional consideri que aquesta teràpia els pots ajudar, realitzen diverses activitats amb els gossos.

Les activitats que es duen a terme són exercicis de memòria, sempre relacionats amb els animals, i de coordinació a través de passar-li la pinta al gos o donar-li de menjar. És una manera que els residents controlin la seva coordinació sense que s’adonin que l’estan treballant.

Malgrat no haver-se pogut desplegar completament abans per culpa de la Covid-19, durant els mesos de confinament en què les famílies no podien accedir al centre, els gossos van continuar visitant els pacients i residents, convertint-se en un dels pocs contactes que tenien amb l’exterior, el que va propiciar la creació d’uns forts vincles amb els animals.

El projecte ha tingut molt bona acollida tant per part dels pacients i residents com de les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button