ActivitatsNotícies

Les eleccions generals del 23J fan modificar el calendari del concurs pirotècnic de Blanes. Consulta les dates oficials:

Tal i com anuncia l’Ajuntament de Blanes amb aquest comunicat, l’anunci de la convocatòria de les Eleccions Generals pel diumenge 23 de juliol no tan sols ha obligat a tots els ajuntaments a tornar a posar en marxa la maquinària administrativa que requereix tot just l’endemà que s’havien celebrat les Eleccions Municipals. A l’Ajuntament de Blanes l’avançament, però més encara la data triada, ha fet necessari haver de revisar tot el què ja s’havia preparat al voltant d’aquesta jornada.

Afecta principalment al 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, així com a la Festa Major de Santa Anna, dos cicles lúdics que s’articulen al voltant del 21 al 28 de juliol. El fet que les eleccions s’hagin convocat just al bell mig d’aquest cicle ha provocat que, després d’analitzar-ho amb la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, l’Ajuntament de Blanes hagi decidit alterar el calendari inicialment programat.

Així, hi haurà d’una banda una primera tongada de focs, el divendres 21 i el dissabte 22 de juliol, i de l’altra del dilluns 24 al dimecres 26, deixant el dia 23 sense que es dispari cap espectacle pirotècnic.

Pel que fa als actes previstos amb motiu de la Festa Major pel diumenge 23, des del Departament de Cultura i Festes s’està acabant de valorar, de manera coordinada amb la Policia Local i Protecció Civil, així com amb les entitats i empreses implicades, quins caldrà canviar de dia.

Un d’ells és el tradicional Correfoc que els últims anys sempre s’havia fet coincidint amb la nit del primer diumenge de Festa Major. Organitzat per la Colla de Diables Sa Forcanera, enguany la festiva celebració pirotècnica lluirà encara amb més intensitat de l’habitual, ja que l’entitat celebra el seu 20è aniversari. Finalment, de comú acord amb la Colla de Diables, el correfoc es farà la nit del divendres, coincidint amb el primer dia de la Festa Major i del Concurs de Focs.

El Concurs de Focs i la Festa Major són incompatibles amb les eleccions

La principal raó per haver suspès la jornada del diumenge al 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici és que, amb motiu del festival pirotècnic cada any es fa un Pla de Seguretat i Emergències dissenyat per donar una completa i ràpida resposta a qualsevol tipus de contingència en tots dos àmbits, per no deixar res a la improvisació. Perquè així sigui, el pla multidisciplinar mobilitza cada nit del concurs de focs prop de 300 efectius humans: agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com equips de suport, emergències, intervenció i logística. 


Centre de Comandament Pla d’Emergències

El pla preveu també el tancament concèntric del trànsit de les principals vies d’entrada i sortida de Blanes, que han de quedar expedites, sense embussos circulatoris que dificultarien l’accés dels vehicles d’emergència si fos necessària la seva ràpida intervenció. Protecció Civil s’encarrega del disseny i coordinació del Pla de Seguretat i Emergències, mentre que la Policia Local implementa les mesures de trànsit coincidint tant amb la Festa Major com amb el seu esdeveniment central, el Concurs de Focs d’Artifici.

Això vol dir que les funcions de protecció i suport al procés electoral que ha de desenvolupar la Policia Local durant les eleccions, així com la mobilitat circulatòria que cal que hi hagi tant per aquests tràmits com per accedir als Col·legis Electorals repartits per tot el municipi, quedarien limitades. És per aquest motiu que esdeveniment –les eleccions- i l’altra –el Concurs de Focs- no són compatibles.

51è Concurs de Focs amb 3 pirotècnies espanyoles i 2 estrangeres

Al 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes participaran aquest 2023 amb tres pirotècnies de l’estat espanyol i dues d’estrangeres. Les cinc empreses compten amb una contrastada experiència, i garantiran que les nits de focs en què actuaran comptin amb l’habitual espectacularitat que sempre ha tingut el certamen blanenc.

Al haver-se alterat el calendari previst, l’empresa que havia de disparar la nit del 23 de juliol ha pogut canviar a temps les previsions de transport i trasllat a Blanes, així com el suport de l’empresa espanyola que necessiten totes les pirotècnies estrangeres que disparen aquí. Aquest és el calendari definitiu que tindrà enguany el certamen blanenc. Com és habitual, els espectacles seran cada nit a les 22’30 h.

Calendari 51è Concurs Focs d’Artifici

51è Concurs Focs d’Artifici
Empresa participant

Procedència

Divendres 21 Juliol

Pirotècnia Poleggi

Itàlia

Dissabte 22 Juliol

Fuegos Artificiales Josman

Ourense

Dilluns 24 Juliol

Pirotècnia Valenciana

València (*)

Dimarts 25 Juliol

Pirotècnia Mille et une Ètoiles

França

Dimecres 26 Juliol

Pirotècnia Martí

Castelló

(*) Guanyadora 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2022

Font: Ajuntament de Blanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button