DefuncionsNotícies

L’Ajuntament decreta dos dies de dol oficial i mou els actes festius amb motiu de la defunció del lloretenc Joan Domènech i Moner

L’Ajuntament decreta dos dies de dol oficial amb motiu de la defunció del lloretenc i exalcalde Joan Domènech i Moner que ens ha deixat ahir dijous a l’edat de 80 anys. L’enterrament serà aquest dissabte 11 de novembre, a les 10.30h.

Per aquest motiu es posposa el pregó de Festa Major i la 23a edició de la Sopa de l’Àvia, que estava programat tot plegat per avui divendres i que passa a celebrar-se el proper dimarts 14 de novembre, a les 20.30h, a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. Consulta aquí les activitats d’aquest cap de setmana a Lloret o el programa de festa major actualitzat al següent enllaç.

Joan Domènech i Moner

Ens va deixar ahir dijous 9 de novembre a l’edat de 80 anys, Joan Domènech i Moner. Va estudiar al Liceu francès de Barcelona. Després va cursar Magisteri a l’Escola Normal de Girona i la Llicenciatura en Filosofia i Lletres(Història) al Col·legi Universitari de Girona i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va treballar durant anys com a mestre de primària a tres escoles de Lloret, essent, durant tres anys, director d’una d’elles, l’Esteve Carles. Va ser regidor de l’Ajuntament de Lloret des de l’any 1973 i també en va ser el primer alcalde democràtic després del franquisme, de 1979 a 1983. Va ser de nou regidor entre els anys 1995 i 1999. També va ser president de l’àrea d’Ensenyament, Cultura i Publicacions de la Diputació de Girona. Va ser delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona de 1996 a 2003. Després va retornar a l’ensenyament a l’Institut Rocagrossa de Lloret.

Va escriure molts articles periodístics i d’investigació històrica. Des de molt jove va col·laborar en diverses publicacions locals i comarcals, com la revista Lloret Gaceta. Va ser corresponsal d’El Noticiero Universal, durant deu anys i del Diari de Barcelona, durant set anys.

Actualment col·laborava quinzenalment amb el diari El Punt, del qual va ser membre del Consell Editorial. També col·laborava amb la Revista de Girona, de la qual era membre del Consell Assessor. A l’actualitat era director de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona. És autor d’una trentena de llibres de temàtiques diverses com biografies d’artistes, estudis sobre la música popular i l’ensenyament, història d’entitats, narracions de viatges per mar, el món del turisme, etc.

Va ser membre de nombroses organitzacions de caràcter social i cultural. Formava part del Centre d’Estudis Selvatans, entitat de la qual n’ha estat membre fundador i dirigent. Ha estat setze anys president de l’Obreria de Santa Cristina i, actualment, després de trenta anys seguits com a secretari, presidia el Club Marina Casinet. Des d’aquestes entitats va impulsar activitats culturals i l’edició de llibres sobre Lloret. També membre de la Fundació Prudenci Bertrana, la Fundació Fita, la Fundació Valvi, el Patronat Eiximenis de la Diputació i el Centre d’Estudis Selvatans. Actualment era president de la Fundació Prudenci Bertrana, que atorga anualment el premis literaris de Girona, entre els quals cal destacar el premi Prudenci Bertrana de novel·la.

Descansi en Pau Mestre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button