NotíciesSuccessos

L’Ajuntament de Lloret tanca quatre Habitatge d’Ús Turístic (HUT’s) amb infraccions greus

L’Ajuntament de Lloret ha tancat cautelarment quatre Habitatge d’Ús Turístic (HUT’s) per incompliment de l’Ordenança Reguladora dels Habitatges d’ús Turístic de Lloret de Mar. 

Al primer habitatge, ubicat a la urbanització de Serrabrava, s’hi han detectat dos infraccions lleus; no informar als usuaris de la normativa municipal referent al dipòsit de residus i deixalles i de l’ordenança de civisme per no disposar de fulls de reclamació. A més també se li ha aixecat acta per dues infraccions greus; no disposar del rètol identificatiu i per no respondre en el termini establert als requeriments dels serveis policials per atendre les incidències relaciones amb l’habitatge o els seus usuaris. A banda del tancament cautelar també s’ha imposat una sanció econòmica de 4.500€. 

Al segon habitatge, ubicat a Lloret de Dalt, a banda del tancament cautelar s’hi ha aplicat una sanció econòmica de 3.000€ per dues infraccions greus; per una banda no respondre en el termini establert als requeriments dels serveis policials o d’inspecció municipals, per atendre aquelles incidències relacionades amb l’habitatge o els seus usuaris i per l’altre, no haver comunicat la modificació de les dades essencials de registre de l’habitatge i/o dades que han d’estar a disposició dels serveis policials i d’inspecció municipals. 

Al tercer habitatge, ubicat al barri de Fenals, s’ha aplicat la mesura cautelar de tancament de l’activitat per infracció greu i lleu; no respondre en el termini establert als requeriments dels serveis policials o d’inspecció municipals per atendre aquelles incidències relacionades amb l’habitatge o els seus usuaris i per no haver informat als usuaris de les normes de civisme i convivència ciutadana així com de la normativa municipal en relació al dipòsit de residus i deixalles. En aquest cas la sanció econòmica ha estat de 2.250€. 

Finalment al quart habitatge se li ha imposat un sanció de 1.500€ i tancament cautelar per no respondre en el termini establert als serveis policials. En els quatre casos es tracta d’Habitatges d’Ús Turístic que ja han ocasionat incidències recurrents.

La Policia Local fa el seguiment de les incidències diàries que arriben majoritàriament per trucades dels ciutadans i es desplacen fins als habitatges on es duu a terme la investigació i comprovació del correcte registre i compliment de l’Ordenança quan els requeriments telefònics no son atesos. 

L’Ajuntament de Lloret de Mar va ser un dels municipis pioners en regular els Habitatges d’Ús Turístic (HUT’s) a través d’una ordenança aprovada definitivament per Ple Municipal al 2017 i de l’aprovació del Pla Especial Urbanístic d’Habitatge d’Ús Turístic. Actualment hi ha uns 2.900 HUT´s donats d’alta. En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana “Els propietaris i gestors d’HUT’s han de tenir clar que disposar d’aquesta activitat econòmica comporta també unes obligacions i serem estrictes en el seu compliment d´acord a les normatives establertes”.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button