El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret signa un conveni amb l’Associació de Defensa Forestal pel desenvolupament del Pla d’Ordenació Forestal Municipal 

S’atorga un import anual de prop de 54.000€ per a la dotació de recursos humans i la tasca de difusió per aconseguir el 50% de propietaris forestals adherits al Pla.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el president de l’Agrupació de Defensa Forestal de Lloret de Mar (ADF Lloret de Mar), acompanyants del regidor de gestió forestal i emergència climàtica, Jordi Orobitg, i el director d’ADF, Enric Martinez, han signat un conveni que permetrà l’impuls i aprovació del Pla d’ordenació forestal municipal (POFM).

El conveni atorga a l’ADF Lloret de Mar un subvenció anual de prop de 54.000€, que permetran la contractació de dues persones per dur a terme les tasques d’elaboració i execució dels programes de vigilància i prevenció d’incendis, l’elaboració i execució d’un programa d’actuacions urgent en cas d’incendis, així com un de reforestació de terrenys, si es necessari, i la col·laboració activa en l’organització, control i execució de mesures dictades per la Direcció General del Medi Rural o de qualsevol organisme competent en la lluita contra els incendis.

A més, i com a una de les accions destacades s’inclou la campanya de divulgació per aconseguir l’adhesió dels propietaris forestals i assolir el 50% de la superfície forestal dins aquest Pla. El regidor de Gestió Forestal i Emergència Climàtica, Jordi Orobitg, explica que: “L’aprovació del Pla d’ordenació forestal municipal està supeditada a aconseguir aquest 50% de superfície forestal. Això suposa un esforç de gestió i coordinació entre els propietaris de terrenys afectats que no es podien assolir des dels recursos propis de l’Ajuntament. Considerem que l’entitat idònia, per coneixement de l’àmbit, és l’ADF Lloret”.

Per altra banda, aquest any l’Ajuntament de Lloret de Mar també ha promogut la implantació d’una taxa de treballs forestals. Des del Servei d’Ocupació Municipal es va organitzar un curs de formació en treballs forestals, supervisat per la potent Agrupació de Defensa Forestal del municipi i s’està treballant amb diferents operadors de biomassa perquè s’estableixin al municipi.

En paraules de Jordi Orobitg “es tracta d’una estratègia que es treballa des de diferents àmbits i que busca combinar la sostenibilitat amb la creació de noves activitats econòmiques”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha recordat que “Lloret s’associa sovint només a la seva part litoral, però el nostre terme municipal és de 44 quilòmetres quadrats i el 80% del territori està ocupat per massa forestal i, per tant, la prevenció d’incendis i una gestió adequada i planificada d’aquest entorn forestal és molt important”.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button