ActivitatsNotícies

L’Ajuntament de Lloret restaura part de la casa-museu Can Font i convida a les seves visites guiades

“Es tracta de la única casa-museu indiana, d’estil modernista, pública de Catalunya”

L’Ajuntament de Mar ha contractat una empresa de restauració per realitzar una intervenció de conservació i restauració a les portes de la casa-museu de Can Font, un edifici de propietat municipal que data del 1898 i que va pertànyer a l’indià Nicolau Font i Maig, Conde Jaruco. Actualment és la única casa-museu pública indiana visitable a Catalunya.

Les portes i l’entrada en general són d’estil modernista i destaquen els elaborats treballs artesanals realitzats a la fusta, ferro i vitralls. Les tasques que s’han dut a terme són curatius i preventius de la fusta amb la intervenció a la porta de caoba que presenta abundats orificis i pèrdues provocats per l’atac d’insectes xilòfags i en el forjats, amb un tractament de vernissatge, per tractar l’alteració cromàtica i enfosquiment general.

Finalment s’ha fet una neteja general de les taques i brutícia superficial.

Ruta indiana a Lloret de Mar

Tots els dissabtes d’abril a octubre, a les 10h, l’Ajuntament de Lloret, ofereix la Ruta Indiana, un recorregut amb una guia especialitzada pel passat indià de la vila. El recorregut inicia davant del Museu del Mar passa pel Passeig Jacint Verdaguer, Ajuntament, l’església de Sant Romà i finalitza amb una visita interior a la casa- museu de Can Font. Les entrades es poden adquirir al 👉🏻web, o a les Oficines de Turisme presencialment.

“L’any passat un total de 649 persones varen fer la visita”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button