EconomiaNotícies

Lloret en Comú: “L’Ajuntament de Lloret renuncia a processar per via judicial la reclamació del deute de 500.000€ que té l’empresa Pic Sayols”

Compartim el texte que ens arriba a redacció de Lloret en Comú: Mitjançant la signatura d’un conveni urbanístic, l’ajuntament de Lloret de Mar renuncia a processar per via judicial la reclamació del deute que té l’empresa Pic Sayols amb l’ajuntament. 

En aquest mateix conveni s’estableix que l’entitat municipal es fa càrrec del subministrament d’aigua de la Urbanització Lloret Residencial. 

El grup Lloret en Comú, a través d’un comunicat de premsa recorda als ciutadans que fa un mes que Junts, Erc i Sumen Lloret van aprovar la pujada del preu de l’aigua, i ara, per contra, es mostren contraris a l’obtenció dels 500.000 euros que l’empresa privada deu a l’ajuntament. 

Lloret En Comú no hi està d’acord i per això van presentar al·legació a aquest conveni en què exigeixen: 

– Que l’empresa privada PIC Sayols S.L. aporti com a garantia la quantitat total del cost de l’obra, 337.000€, sigui en propietats sigui en metàl·lic. 

– Que l’Ajuntament segueixi per la via judicial, les accions empreses contra PIC Sayols S.L. com a responsable subsidiari, per cobrar el que se li deu pel subministrament d’aigua dels darrers anys a la urbanització Lloret Residencial. 

Lloret en Comú-Podem especifica en el comunicat de premsa d’on surt l’import que reclama com a garantia: 

-“Pic Sayols SL, hauria de lliurar en perfectes condicions les instal·lacions, però reconeix que no ho fa, per la qual cosa l’Ajuntament ha de fer un desemborsament de més de 337.000 € per poder subministrar aigua potable en òptimes condicions.

A canvi l’empresa privada posa com a garantia uns terrenys valorats en 178.000€ i un percentatge d’uns hipotètics ingressos que una altra empresa privada, Riera de Cabañas, li deu. Aquesta última societat és a la que Pic Sayols ha subrogat el subministrament d’aigua a Lloret Residencial a canvi d’un lloguer, que no ha satisfet, que ha estat declarada en fallida per l’Agència Tributària, i que té deutes per més de 6 milions de €. Riera de Cabañas és l’empresa que deu diners a l’Ajuntament pel subministrament d’aigua dels darrers anys”. 

Més dades: 

-En data 28-06-2022 l’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA va fer públic el llistat dels principals morosos fiscals de Catalunya, sent RIERA DE CABANYES CIA. D’AIGÜES SA una d’elles, amb un import de 6.324.709,47 €.-Segons declaracions, del regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lloret de Mar (efectuades aquest estiu), la companyia Riera de Cabanyes Companyia d’aigües S.A. deu 370.000,00€ a l’Ajuntament de Lloret de Mar per la compra d’aigua en alta, corresponent a diversos exercicis, sense que aquest deute hagi estat possible ser cobrat.

Font: Nota de premsa de Lloret en Comú

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button