CulturaNotícies

L’Ajuntament de Lloret presenta el Calendari Interreligiós

L’acte, que s’ha inclòs aquest any dins del calendari de propostes de la Capital de la Cultura Catalana 2023, vol ser una eina que pretén apropar a tots els veïns i veïnes la diversitat religiosa del municipi, reflectint la pluralitat de Lloret de Mar.

L’Ajuntament de Lloret ha presentat avui el Calendari Interreligiós, una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, de l’Associació Cultural de la Índia de Lloret de Mar, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna, Comunitat Islàmica Jóvenes de Lloret de Mar, de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha i l’Església Ortodoxa russa.

Aquesta Taula la dinamitza el Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament, gestionat per la Fundació Ser.gi, i que forma part dels projectes de Serveis Socials Especialitzats de la Secció de Benestar i Família.

Les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, i aquest Calendari Interreligiós de Lloret recull les festivitats de diferents religions presents al nostre municipi; en concret de l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, de l’hinduisme, l’islam, el sikhisme i el judaisme.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que aquest recull, que és el vuitè any que es presenta, “neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg, per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-los en les principals celebracions al llarg de l’any”.

L’acte ha comptat amb la benvinguda de la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, i amb la intervenció del director de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Carles Armengol Siscares. Tot seguit s’ha llegit un poema en diferents idiomes de les confessions religioses que conviuen a Lloret de Mar i, finalment, s’ha gaudit d’una actuació musical i de dansa. Ha tancat l’acte l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que ha remarcat que amb aquestes iniciatives “fem més ampli el coneixement de la diversitats de religions que conviuen al municipi i fomentem l’intercanvi d’experiències i la bona convivència entre les persones”.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button