El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret: “El Mercat Municipal tancarà portes després de 40 anys per iniciar una nova etapa amb un projecte innovador”

El Mercat Municipal de Lloret obre nova etapa amb una rehabilitació integral de l’edifici

El proper 2 de setembre el Mercat Municipal tancarà portes per iniciar una nova etapa amb un projecte de rehabilitació integral. Les obres s’iniciaran entre finals d’octubre i principis de novembre i durant aquest mes de setembre es realitzaran els treballs de retirada de material i actuacions municipals previs a l’inici de les obres.

La regidora de Mercats, Cristina Aymerich, explica que “el nou mercat es convertirà en un espai diferencial del qual la ciutadania es podrà sentir orgullosa i que oferirà un nou atractiu als nostres visitants. Era el moment idoni per aprofitar aquesta oportunitat i apostar per un mercat adaptat a les noves tendències”. El projecte s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’obtenció d’un fons europeu Next Generation i per l’altre per la finalització de la concessió als paradistes (en pròrroga des del 2014). La previsió de duració de les obres és de 12 mesos i el pressupost total estimat de 2.774.997€. 

El projecte es basarà en actuacions on es prioritzen criteris de sostenibilitat, eficiència energètica i digitalització; en aquesta línia inclou la renovació total de la coberta que serà un element diferenciador del nou equipament, juntament amb una gran façana oberta a l’exterior. Altres actuacions previstes són l’enderroc interior amb la construcció de les noves parades (hi haurà 12 en total), la rehabilitació i adequació de les dues plantes d’aparcament per a una vuitantena de vehicles; la digitalització de l’espai; un petit autoservei que complementarà l’oferta existent; l’adequació d’un espai per la recollida sostenible dels residus; la incorporació d’una sala polivalent per dur a terme diferents activitats de dinamització de l’equipament, o la creació d’una aula gastronòmica a l’altell. 

Sobre el Mercat Municipal de Lloret 

Amb un superfície 1.500 m2 en planta baixa i planta primera i 3.550 m2 entre les dues plantes soterrani dels quals aproximadament uns 700 m2 són de superfície comercial, va obrir amb una setantena d’establiments d’alimentació i actualment només en quedaven set parades en funcionament. 

El Mercat es va inaugurar al 1984 i durant els anys s’hi ha anat fent reformes estructurals i de manteniment. Al 2013 que es varen instal·lar noves portes d’accés de serveis i d’accés als usuaris i al 2015 es varen sanejar i pintar les persianes interiors, substituir tota la il·luminació interior amb nous elements lumínics de tecnologia Led, substituir els embornals, millorar la senyalística i instal·lar càmeres de seguretat a l’aparcament. Al 2020 es van enderrocar part de les illetes centrals en desús per disposar d’un espai diàfan i polivalent d’aproximadament 300m2 on poder realitzar diferents accions de dinamització. 

El nou Mercat de Lloret es preveu inaugurar el 2025, amb l’objectiu d’esdevenir un referent comercial que doni un servei proper i adaptat als nous hàbits de consum de la ciutadania, però també per ser un nou atractiu turístic singular que complementi i diferenciï l’amplia oferta existent.

Licitació deserta

A continuació compartim el punt 31.2 de l’última Acta de la Junta de Govern que es va celebrar el passat 11 d’agost, on es va declarar deserta la licitació per a l’adjudicació del contracte administratiu de les obres del projecte:

One Comment

  1. Darrera JGL publicada:
    Declaració desert
    Observacions:
    Declarar deserta la licitació per a l’adjudicació del contracte administratiu de servei mitjançant procediment obert consistent en treballs corresponents a direcció facultativa d’obres intervinent durant l’execució de les obres de Rehabilitació del Mercat Municipal diari de Lloret de Mar, finançat per la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Nextgenerationeu (exp. 14032022000057), per no haver-se presentat cap oferta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button