EconomiaNotícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa Empresarial de Turisme renoven l’acord per continuar amb la renovació turística de la destinació 

Avui a l’auditori del Palau de Congressos Olympic ha tingut lloc la signatura del nou conveni de desenvolupament del pla operatiu per la reconversió turística de la destinació. L’han signat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el President de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, acompanyats dels tinents d’alcalde, Jordi Orobitg, Jordi Sais i Cristian Fernàndez. 

Aquest conveni dona continuïtat a l’acord signat el 31 de març del 2014 i on el sector privat es varen comprometre a invertir 60 milions d’euros fins el 2019 per millorar l’oferta d’hostaleria i oci. El president de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, ha explicat que “Justament avui fa 9 anys que es va crear la Mesa Empresarial, una taula mulsectorial formada per vint i quatre empreses de Lloret que treballa per mantenir aquesta competitivitat de la destinació”. Aquests darrers anys la inversió en la renovació de la planta hotelera a Lloret de Mar ha superat els 100 milions d’euros i s’ha fet un important esforç en la especialització en productes turístics com poden ser el familiar, esportiu, MICE o actiu.

Mitjançant el present conveni s’ha definit un nou pla d’actuacions fins el 2030 que estarà dividit en dos blocs de 4 anys cadascun; al finalitzar el primer període es revisarà el desenvolupament de les actuacions realitzades i es determinaran conjuntament les del següent període. Pel que fa als acords, l’Ajuntament de Lloret de Mar continuarà executant actuacions vinculades a la millora de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental; al desenvolupament de Lloret de Mar com a ciutat intel·ligent; a la consolidació del projecte “Ciutat de la Llum” i a l’impuls d’actuacions que permetin desestacionalitzar com són la creació de productes turístics o l’organització d’esdeveniments fora de la temporada turística. La implementació d’actuacions vinculades al projecte guanyador del Concurs internacional d’urbanistes també és un dels punts inclosos en el conveni. 

El Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar ha permès l’execució de projectes com les pistes de raqueta, la segona part del camí de ronda entre Lloret i Fenals, la remodelació de la Plaça Pere Torrent, la implementació d’una eina d’intel·ligència turística o la realització del Concurs Internacional d’Urbanistes. 

Per la seva part la Mesa Empresarial es compromet a realitzar inversions privades ja sigui a través de la Mesa o individualment per part dels seus associats, per valor de 10.000.000€ per cadascuna de les anualitats de l’acord. 

Anualment Lloret de Mar rep més de 1.303.651 viatgers i 5.801.478 pernoctacions i, amb 3.291.031,26 € (període 2018-2019) és la segona destinació turística en recaptació de la taxa turística de Catalunya. Durant el 2019 unes 500.000 pernoctacions es varen duu a terme en temporada baixa-mitja el que mostra la consolidació de productes turístics com el turisme esportiu o MICE i l’interès per l’oferta cultural o d’esdeveniments fora de la temporada d’estiu.

Font: Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button