ActivitatsNotícies

L’ajuntament amb diferents bars i restaurants de Lloret, presenten una guia i ruta per aquesta setmana de l’Orgull

28 de juny: Dia per l’Alliberament LGBTI: El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, també conegut com a dia de l’orgull gai o simplement orgull gai (en anglès, gay pride) és una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. Per bé que “gai” fa referència a homes, aquesta dona cabuda a tot el col·lectius no heterosexuals i no binaris. Tal festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals).

Lloret continua reivindicant el dret a la llibertat i l’orgull LGBTIQ+. I de l’1 al 3 de juliol, Lloret de Mar celebra la Pride Costa Brava! Per primer any s’ha preparat a la vila la Lloret Pride Guide, una guia per tot el cap de setmana amb activitats programades a Lloret que podeu veure al següent cartell, que ja es oficial: 

Sent el plat fort el proper Dissabte 2 de juliol, a partir de les 19 h, a la Plaça Germinal Ros, davant del Teatre de Lloret, on s’acollirà la primera edició Pride, en format espectacular/concert amb 13 convidats especials: 

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button