El PobleNotícies

L’Agrupació de Defensa Forestal de Lloret: “Tenim el Pla per evitar incendis en aquest any tan extrem”

Des de l’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) Lloret de Mar – Selva Marítima informen de l’existència del Pla d’Ordenació Forestal Municipal (POFM) a la nostra vila, un pla que pot evitar incendis en aquest any especialment, que es presenta d’alt risc degut a la sequedat extrema dels boscos de la zona per la manca de pluja. A continuació detallem en que consisteix aquest Pla, el Pla d’Ordenació Forestal Municipal (POFM):

• L’elaboració del POFM neix arran de l’actual situació d’alt risc d’incendis forestals, així com la fragmentació de la massa forestal per partició parcel·lària, que dificulta molt la seva protecció i gestió, posant en risc a tots aquells habitatges i urbanitzacions que siguin a prop i dins de zona forestal, indiferentment del seu manteniment.

• Cal entendre que l’actual situació climàtica i l’estat dels nostres boscos, després de l’abandó sofert i la manca de gestió forestal és urgent actuar.

• El POFM pretén englobar a totes les parcel·les rústiques/forestals, identificant les característiques de la massa forestal, no de manera individual (parcel·les) si no en el seu conjunt per a facilitar el seu estudi i gestió.

• L’adhesió al POFM atorga a la ADF el permís a accedir a la informació necessària per a conèixer l’estat i la situació actual del territori de cara a facilitar la prevenció d’incendis forestals i la gestió que això comporta.

Si ets propietari d’una parcel·la, independent de la dimensió de la propietat des de l’ADF estaran encantats informar-vos personalment que comporta l’adhesió al POFM, aspecte que és totalment gratuït.

•Mail de ADF: adf@lloret.cat
•Teléfono: 690 792 095

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button