EconomiaNotícies

L’Agència Tributària de Catalunya estrena una aplicació per facilitar a la ciutadania l’accés als seus serveis i la gestió dels tràmits tributaris

Avui dimecres, 31 de gener, l’Agència Tributària de Catalunya posa en marxa una app que facilita a la ciutadania l’accés als seus serveis i la gestió dels tràmits tributaris des de la comoditat del dispositiu mòbil. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha remarcat que “activem un nou canal de comunicació amb la ciutadania per fer un pas endavant i ser una administració més propera, moderna i eficient”.

La consellera Mas Guix ha fet aquestes declaracions durant una visita a l’ATC, on ha fet un recorregut per les instal·lacions, i ha recordat que l’app és una de les mesures incloses al Pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2023-2026, que “en els darrers 7 anys ha contribuït a aflorar més de 1.800 milions d’euros”“Uns recursos que es posen a disposició del Govern de Catalunya per reforçar la seva despesa, inversió, i per poder afrontar millor els reptes que té al davant”, ha afegit.

Aplicació ATC

L’aplicació mòbil “ATC-Agència Tributària de Catalunya” permet consultar informació i fer gestions amb l’ATC de manera àgil, ràpida, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Està disponible per a sistemes IOS i Android i compleix tots els requisits d’accessibilitat per ser utilitzada pel màxim nombre de persones, independentment de la seva diversitat funcional.

Els usuaris poden accedir-hi des de l’anonimat o identificant-se amb l’idCAT Mòbil, que es pot obtenir a través de l’idcatmobil.cat.

L’accés sense identificació permet:

· Demanar cita presencial a qualsevol oficina.

· Demanar cita a L’ATC us truca (videoassistència).

· Consultar el padró de l’impost sobre les emissions de CO₂.

· Pagar tributs i deutes (amb targeta de crèdit, càrrec en compte o Bizum) introduint les dades o escanejant el codi de barres de la carta de pagament.

· Consultar documents amb codi CSV.

· Accedir al cercador d’oficines de l’ATC.

· Fer consultes o comunicar incidències tecnològiques.

· Accedir a les FAQ de la seu electrònica de l’ATC.

· Conèixer l’actualitat de l’ATC.

Amb l’idCAT Mòbil, es pot, a més:

· Abonar l’impost sobre les emissions de CO₂, domiciliar-ne el pagament, presentar al·legacions o recorre’l.

· Consultar les dades de contacte.

· Modificar l’adreça postal per rebre notificacions.

· Subscriure’s a les notificacions electròniques.

· Declarar la compravenda d’un vehicle de segona mà.

· Consultar els deutes en executiva (pagats i pendents).

· Pagar els deutes en executiva amb targeta de crèdit, Bizum o càrrec en compte.

Al llarg del 2024, l’ATC té previst implementar-hi noves funcionalitats per oferir als usuaris la possibilitat de dur a terme la majoria de gestions tributàries a través de l’aplicació. En aquestes properes fases també s’hi incorporaran altres certificats digitals per accedir a l’app, a part de l’idCAT Mòbil. Entre les millores projectades, destaca l’accés a tota la informació sobre els tributs gestionats per l’ATC, el pagament d’autoliquidacions i deutes en període voluntari, l’obtenció de certificats tributaris o la consulta de les fitxes notarials, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button