El PobleNotícies

L’ACdP llença a Lloret una campanya sobre els màrtirs: “ESPAÑA ES EL PAÍS DONDE MÁS PERSONAS HAN MUERTO PERDONANDO A SUS VERDUGOS“

•  Lloret de Mar se suma a les més de 40 a tota Espanya on l’Associació ha instal·lat marquesines per recordar el testimoni d’aquells cristians que van morir per la seva fe i perdonant els seus botxins.

•  L’acció coincideix amb la Festa dels Sants Màrtirs de la Persecució Religiosa del Segle XX a Espanya, que rememora les 2.053 víctimes que ja són als altars.

• És la campanya de comunicació de l’ACdP que ha trobat més dificultats per arribar als carrers.

L’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) llença a Lloret de Mar una nova campanya de marquesines per celebrar i reivindicar la memòria dels màrtirs de la persecució religiosa a Espanya. La ACdP ha instal·lat cartells en més de 40 ciutats de tota Espanya que recorden que durant el segle XX van morir al nostre país més de 10.000 personas per no renunciar a la seva fe en Jesucrist. A Lloret concretament s’han instalat aquestes marquesines a les 3 principals Avingudes per aquesta campanya 2022. Els tres punts escollits han sigut a l’Avinguda Just Marlés nº56, a l’Avinguda Vila de Tossa nº66 i l’Avinguda de Blanes nº127.

«Espanya és el país on més persones han mort perdonant als seus botxins», resen les marquesines de la campanya, que coincideix amb la Festa dels Sants Màrtirs de la Persecució Religiosa del Segle XX al nostre país. Cada 6 de novembre, l’Església recorda als 2.053 fidels cristians assassinats per la seva fe entre 1931 i 1939 i que ja són als altars: 12 d’ells han estat declarats sants i 2.041, beats.

Campanya a Barcelona

Els cartells recullen aquestes xifres i recorden que la persecució no és cosa del passat: «Avui, més de 360 milions de cristians en tot el món2 continuen sent perseguits i discriminats per la seva fe». Les marquesines inclouen -a través d’un codi QR- un vídeo que expandeix aquesta dada i la lliga al testimoni dels màrtirs de Barbastre, on van assassinar al 90% del clergat a l’agost de 1936:


La campanya més complicada

La campanya respon al carisma propi de l’ACdP, que busca fomentar la presència catòlica en l’espai públic. Totes les accions recents de l’Associació han trobat resistència, però aquesta -paradoxalment- ha estat la campanya més complicada de portar fins al carrer: totes les empreses concessionàries contactades han demanat canvis -alguns inassumibles-, i molt poques han accedit finalment a instal·lar els cartells.

Així, una campanya que respon al tema nacional de la ACdP per enguany –«Proposem la fe, transmetem un llegat»- es converteix també en un pont amb el de l’any anterior: la cultura de la cancel·lació. Les marquesines arriben al carrer, a més, enmig de la polèmica aixecada per la recentment aprovada Llei de Memòria Democràtica, que busca instal·lar un relat únic sobre el passat i difuminar la realitat de la persecució religiosa que va tenir lloc a Espanya.

Sobre l’Associació Catòlica de Propagandistes

L’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) és una agrupació de fidels laics units en la seva vocació d’evangelitzar la vida pública. Des de la seva creació en 1909, els membres de la ACdP participen activament en la societat, treballant per fer present en tots els àmbits el missatge de Jesucrist i de l’Església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button