NotíciesSuccessos

L’equip de socorristes i la Policia Local de Lloret salven un jove en parada cardiorespiratòria

Ahir dijous 24 d’agost a les 16.15h de la tarda, la Policia Local va rebre una trucada derivada del 112 per motiu d’un jove amb greus problemes respiratoris que es trobava a la terrassa d’un local de la Platja de Lloret.

Un cop els agents van arribar al lloc dels fets, varen poder comprovar que el jove estava patint un atac asmàtic i estava sent atès per l’equip de socorristes (ProActiva) en una primera intervenció i que podia comportar una imminent parada cardiorespiràtoria. És per aquest motiu que els efectius de la policia van decidir activar el servei del SEM.

No obstant això, el jove va entrar en parada minuts abans de l’arribada de l’ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques i, per tant, els agents de la Policia Local, varen iniciar les maniobres de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) juntament amb el servei de salvament i socorrisme Proactiva fins que van arribar els serveis del SEM. Finalment el jove de 30 anys, de nacionalitat belga, es va poder estabilitzar i va ser traslladat a l’hospital Trueta amb l’ambulància medicalitzada.

Recursos Activats:

-Nº Unitats de Suport Vital Bàsic: 1
-Nº Unitats de Suport Vital Avançat: 2
-Helicòpter: 0
-Efectius policials: 6 de Policia Local i 4 de Protecció Civil

3 Comments

 1. Debería darles vergüenza cometer el mismo error dos veces en 1 semana, con tal de publicar una noticia rapido no se toman el tiempo siquiera de indagar cómo fue, los primeros en llegar fueron los socorristas los cuales practicaron las maniobras de rcp que lograron que el joven sobreviva, dejen de dejar invisibilizada la labor de los socorristas que son los primeros en responder siempre.

  1. Si, se los ha nombrado, luego de que se les haya comentado en la noticia que los socorristas fueron quienes realizaron las maniobras de primeros auxilios, antes había sido invisibilizado su trabajo al igual que en esta noticia, gracias y saludos.

   1. En la del sábado lo único que se añadió a posteriori fue el testimonio del final.

    En la de hoy se ha editado una vez desde el gabinete de prensa del ayuntamiento han modificado y nos han enviado una NdP rectificativa.

    Tampoco pensamos que el trato que has tenido en tu primer mensaje hacia nosotros sea muy correcto sin saber cómo funcionan las cosas.

    Pueden haber errores en las noticias y no siempre es culpa del medio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button