CulturaNotícies

La Plataforma per la Pau de Lloret, guanya el prestigiós Sa Gavina 2024

El guardó Sa Gavina 2024 s’ha atorgat a la Plataforma per la Pau de Lloret. El col·lectiu va rebre aquest destacat reconeixement en el marc de la celebració de la Festa de la Cultura Lloretenca, que es concedeix a la persona o entitat que acumula mèrits suficients en l’àmbit de la cultura. En el cas de la Plataforma per la Pau, la seva tasca té per objectiu conscienciar la societat de la cultura de la pau. 

Es tracta d’un col·lectiu que, al llarg de l’any, proposa diferents activitats com conferències, presentacions de llibres, exposicions i altres actes commemoratius relacionats amb el rebuig a la guerra i a qualsevol conflicte. Cal destacar, també, l’organització del Vermut per la Pau, que se celebra al voltant del 21 de setembre, Dia Internacional per la Pau. A més, també han sortit fora de Lloret per donar suport a altres països i institucions. 

El Sa Gavina és el guardó més destacat de la Festa de la Cultura Lloretenca. La regidora de Cultura, Isabel Bernal, ha explicat que “la Plataforma per la Pau fa moltíssima feina i, a vegades, és una feina poc visible però que és imprescindible en el context actual”. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha remarcat que “En un moment en què necessitem parlar de pau i mostrar que estem en contra de la guerra, ens semblava molt adient reconèixer la feina d’aquest col·lectiu que treballa dia a dia des l’àmbit local aquest objectiu”

D’aquesta manera, la Plataforma per la Pau s’uneix a les diferents entitats i persones que han merescut el reconeixement. El primer a rebre’l va ser Joan Domènech i Moner, l’any 1990. Des de llavors, són ja 36 guardons els que s’han entregat per donar valor a la tasca cultural de la societat lloretenca. 

El guardó Sa Gavina es va entregar durant la Festa de la Cultura Lloretenca, que també va servir per fer una mostra de la producció d’arts escèniques i plàstiques, difondre el patrimoni local i presentar l’Any Domènech 2024-2025. Va ser una nit en què, a més, es va gaudir de les actuacions d’artistes locals i concerts a la Plaça Germinal Ros.

Premis literaris Vila de Lloret, de literatura de viatges, i el guardó Joan Llaverias

La Festa de la Cultura Lloretenca sempre s’havia celebrat en una sola nit, però una de les novetats d’enguany és que es va repartir en dues jornades. El dia abans, en la primera nit de la Festa, es van entregar els premis literaris Vila de Lloret, de literatura de viatges, i el guardó Joan Llaverias, de contes infantils il·lustrats. L’ajuntament ha publicat a la seva plataforma els guanyadors/es d’aquests premis; per consultar la llista, fes clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button