Angel AguileraColumnesNotícies

Sabor agredolç a la nostra primera intervenció al Ple per la lluita de millorar el transport públic a Lloret de Mar

Em plau saludar-vos un cop més des d’aquest espai virtual. El Ple Municipal de l’Ajuntament de Lloret de Mar, va aprobar dilluns 27 de Febrer la moció que insta a la Generalitat a incorporar els transports publics urbans i, interurbans de Lloret a Sistema Tarifari Integrat de la ATM de Barcelona i, ATM de Girona, una moció presentada per un servidor Àngel Aguilera Garcia (Portaveu de la Plataforma pel TrenTram Selva Marítima).

El Sistema Tarifari integrat permet viatgar a més d’un mode de transport amb un mateix títol (Bitllet). Per exemple una persona de Lloret i, usuària del Bus Urbà qui vol anar a Blanes podría gaudir del viatge amb el mateix títol de transport, per contrapartida actualmente hauria d’adquirir dos titols de transport independents.

Permet aumentar la quota modal de transport públic que actualmente a Lloret es sitúa per sota del 9% en quant a les ciutats amb unes característiques similars oscil·len el 30%. Aquest augment permet reduïr la contaminación acústica i, la pol·lució, i les externalitats associades a la movilitat del cotxe com ara l’índex d’accidentalitat i la despesa de Salut o, de Trànsit.

Augmentar la qualitat de l’aire, en definitiva augmenta la calitat de vida.

Estem satisfets en termes generals amb l’Experiència d’estar presents a la sala de plens a l’Ajuntament i de la Moció. La primera moció qué entrem acceptada tractada a Ple i, aprobada per unanimitat per 21 vots a favor 0 abstencions 0 vots en contra.

Vàrem restar atents al debat tant presencialment com telemàticament i, no vàrem quedar gaire satisfets.

Primerament, la Regidora de Mobilitat accidental Na Lara Torres Lladó va expresar qué, l’adhesió a la ATM de Girona perdria els titols socials per a gent gran i que aixó els condicionaría, obviant qué amb l’integració tarifària es guanyarien quatre títols socials: T-Atur, T-Familia Monoparental i, Nombrosa, T-Mes tot i aixi van votar a favor.

El Grup Municipal d’ERC va votar a favor i, el seu portaveu va comentar qué l’integració tarifaria “comporta unes despeses associades i que aquest aspectes els tira una mica cap a enrere”.

Primerament, diré qué efectivament l’integració tarifària comporta unes “despeses”, despeses si se li vol dir així perqué realment els 2,8€ per habitant a l’any representen una quantitat insignificant en comparació amb l´estalvi de gaudir d’una integración tarifaria. A més a més i, des d’aquest mitja digital li fem arribar que es podría assolir la financiació dels poc més de 100.000€ que suposa una integració tarifària amb dues accions: la primera cobrant una taxa a l’aparcament dissuassiu habilitat durant els mesos estivals (té tot el sentit del món ja qué alguns aparcaments l’Ajuntament ha d’assumir un canon i, els turistes/visitants qui aparqui hauria de pagar). I segon alleugerant la dotació pressupostària de 60.000€ de l’ajut de transport estudis postobligatoris o, valorar fins i tot la seva cancel·lació ja qué els mateixos beneficiaris de la citada ajuda es podrían també beneficiar de l’integració tarifària, l’estalvi que suposaria i, que en el pitjor dels casos si fos una despesa incompensable, no hauria de ser cap impediment perquè el futur es el transport públic ¿Oi?

Per part de l´oposició es vàren viure uns moments de retrets i, es va desviar el tema de la moció.

Francisco Pastor, del PSC (darrera etapa política) va felicitar la feina ben feta i, va mostrar la seva sensibilitat vers a la mobilitat sostenible.

Miguel Gracia, de Lloret en Comú va agraïr l’insistència i, va criticar que, l’Equip de Govern ha centrat els esforços en el perllongament de la C-32 i, que per tercer cop ha sigut aturat, els tribunals ara si mira les alternatives.

Jordi Sais de JuntsxLloret va recordar la gran feina de l’Equip de Govern en el BRCAT i, en la aposta per la mobilitat sostenible.

Així mateix aprofitant que es va començar a parlar del projecte BRCAT per fer pedagogía i, expresar el meu desconent, amb que ningú va citar que el Pla Director de Mobilitat a Comarques Gironines i, el PITC en segona fase del BRCAT es preveu el desplegament d’una infraestructura ferroviaria.

Ara que s’apropen les Eleccions Municipals, nosaltres esperem que el proper Equip de Govern presti atenció a les alternatives que no malmetin el territori i, s’escoltin les nostres idees amb més de carinyo qué l’actual Equip de Govern.

Agraeixo a Lloret Gaceta per donar vissibilitat de la nostra lluita.

Salutacions

Àngel Aguilera Garcia (Portaveu de la Plataforma pel Tren Tram Selva Marítima)

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button