NotíciesSalut

La mascareta torna a ser obligatòria als centres sanitaris catalans

La simfonia de tos i esternuts i l’augment continuat de pacients a les urgències confirmen que Catalunya s’enfronta a una nova temporada de virus d’hivern. La grip i el coronavirus, però també els virus dels refredats comuns, s’escampen lliurement i el departament de Salut ha decidit que l’ús de la mascareta ha de tornar a ser obligatori a l’interior dels centres sanitaris, on ja s’ha detectat un augment de la pressió assistencial. “L’increment de virus respitaroris ens ha dut a decidir que a Catalunya la mascareta sigui obligatòria als centres sanitaris”, ha informat avui divendres 5 de gener 2024 el conseller Manel Balcells. Recordar que a principis de juliol del 2023, la mascareta va deixar de ser obligatòria als centres sanitaris, residències i farmàcies.

On?

La mesura afecta els centres d’atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris. Les farmàcies i les residències en queden fora, però als espais on conviu gent gran es recomana també fer servir la mascareta.

La portaveu

Si fa només dos dies, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, descartava demanar a l’Estat que la mascareta fos de nou obligatòria als centres sanitaris i deixava la decisió en mans de les direccions, aquest divendres Balcells ha tirat pel dret i ha decidit que es recuperi als centres d’atenció primària (CAP) i als hospitals. Fins ara, les recomanacions de les autoritats sanitàries es dirigien a les persones vulnerables i les del seu entorn per evitar contagis que poguessin evolucionar en formes greus, especialment si es tenen símptomes. “Aquesta presa de consciència és una de les poques coses bones que va deixar la pandèmia”, va dir Plaja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button