EconomiaNotícies

La Inspecció de Treball de Catalunya sanciona Just Eat i una subcontractista per cessió il·legal de treballadors

  • La quantia total de les sancions és de 250.018 euros, dels que 187.515 corresponen a l’empresa Just Eat
  • 183 persones treballadores de la subcontractista Fleet Delivery Solutions S.L estaven subjectes a un conveni col·lectiu inferior al que les correspondria si fossin contractades directament per Just Eat
  • La Inspecció de Treball ha constatat que, com a conseqüència d’aquest incompliment de la normativa laboral, les persones afectades tenen condicions econòmiques inferiors, entre altres perjudicis

La Inspecció de Treball de Catalunya ha aixecat actes de sanció a l’empresa Just Eat S.L, i  a l’empresa subcontractista Fleet Delivery Solutions S.L per cessió il·legal de persones treballadores.

La quantia total de les propostes de sanció és de 250.018 euros. D’aquests, 187.515 euros corresponen a Just Eat, i 62.503 euros  la corresponent a l’empresa subcontractista Fleet Delivery Solutions.

La Inspecció de Treball de Catalunya considera acreditat que la companyia Just Eat és la veritable empresa de les 183 persones treballadores de Fleet Delivery Solutions, i per tant, que aquesta  empresa subcontractista subministra la mà d’obra de forma il·legal a Just Eat.

Com a conseqüència de la cessió il·legal, 183 persones treballadores de l’empresa Fleet Delivery Solutions es veuen perjudicades atès que se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior al que les correspondria si fossin contractades directament per Just Eat.

Els perjudicis que pateixen aquestes persones es concreten, entre d’altres, en retribucions econòmiques inferiors atès que Fleet Delivery Solutions aplica el Conveni Estatal d’Empreses de Missatgeria mentre que Just Eat aplica el Conveni d’Oficines i Despatxos de Catalunya per als treballadors i treballadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button