El PobleG-TVNotícies

Joaquim Martín: “La gestió de les incidències ambientals a Lloret és un model referent a Catalunya”

Entrevista

L’Inspector de la Policia Local de Lloret de Mar, Joaquim Martín, va destacar recentment en el Congrés Acusticat, celebrat a Manresa en el marc del Dia Internacional contra el Soroll, que la gestió de les incidències ambientals a Lloret és un model referent a Catalunya.

Aquest esdeveniment de referència en el sector acústic ha reunit experts i professionals per debatre sobre les problemàtiques i solucions relacionades amb la contaminació acústica.

En una entrevista, Martin ha compartit que Lloret de Mar es troba al capdavant en la gestió de la contaminació acústica gràcies a una combinació de mesures preventives i una aplicació rigorosa de les normatives. “Un dels elements clau és el respecte a les condicions ambientals de la zona on donen la llicència.”, ha explicat Martin.

El Congrés Acusticat ha proporcionat una plataforma per ampliar els coneixements sobre temes com el soroll a la ciutat, l’aïllament d’edificis, els mesuraments acústics, i els plans d’acció per disminuir la contaminació acústica.

Lloret de Mar ha presentat la seva metodologia de tractament de procediments administratius relacionats amb la contaminació ambiental. El principal repte que afronta Lloret de Mar és equilibrar el dret a l’oci i el dret al descans dels veïns, especialment en una ciutat turística. “En el dret a l’oci existeix el compromís amb els veïns vetllar pel compromís , és el treball de la policia”, ha afirmat Martin. La ciutat utilitza tecnologia avançada i fomenta la sensibilització ciutadana per reduir els nivells de soroll.

Amb aquestes accions, Lloret de Mar es consolida com un model a seguir en la gestió de la contaminació acústica, demostrant que és possible equilibrar el desenvolupament turístic amb la qualitat de vida dels seus residents.

8 Comentaris

 1. Que falsa. El Capitol Nove Contaminacio Acustic de la ordenaça municipal de civisme i convivencia ciutadana tiene el punto relevante para los apartamentos turísticos y las viviendas de uso turístico sin vigor y con las normas suprimidas, así no hay norma en LLoret , no hay delito en LLoret para administrar y todo parece bien sobre papel. Pero la realidad es una administración que ignora el bienestar de los vecinos. Como puede presumir de una aplicación rigurosa de las normas cuando lo tiene literalmente borradas. En Lloret de Mar, el propietario titular de la empresa turistica de alojamiento de HUT es libre su responsabilidad, no hay norma objetivo en vigor y encima los vecinos tienen que aguantar mas que es admisible segun las normas urbanisticas. No es por nada que ahora es un municipio anexada al DECRET LLEI 3/2023, de 7 de novembre, de mesures urgents sobre el règim urbanístic dels habitatges d’ús turístic, porque no hay un equilibrio legalmente justificable entre turismo y calidad de vida de los vecinos y no hay el reconocimiento municipal adecuada del problema. Que la policía no tiene la norma en vigor para coordinar los apartamentos y viviendas de uso turístico con todas las empresas que causen la contaminación acústica significa que LLoret NO es un modelo de seguir es negligencia.

 2. Totalmente de acuerdo con Fiona, las leyes existen en teoría pero no se aplican, como tantas otras referidas a los alojamientos turísticos. Roca Grossa como barrio tensionado por la sobre ocupació de alojamientos turísticos más de un 21%, está
  afectado por la contaminación acústica que producen los huts totalmente descontrolados, sumado a las ocupaciones desorbitades de 20, 30, 40 y 50 jovenes de fiesta toda la temporada, rompen totalmente el descanso y la convivencia vecinal. El ayuntamiento es conocedor del problema pero no hay voluntad política de solucionarlo ni según ellos personal.
  Al menos en nuestro caso, no creo que sea un referente para nada.

 3. Totalment d’acord amb els comentaris anteriors. Les cases que es lloguen turísticament a les urbanitzacions són una contínua font de sorolls i problemes amb els veïns. Als propietaris dels HUT se’ls en fot perquè per ells és un negoci i no importa guanyar calers encara que sigui a costa del descans dels veïns. Els que conec no viuen ni a Lloret.

  Les multes que paguen per incomplir la normativa no són un problema per ells. Es computen com una despesa més del negoci. La llum, l’aigua, el gas i les multes per incomplir l’ordenança dels HUT. Cap problema. Els números surten igualment.

  Els problemes es començaran a solucionar quan es retirin definitivament les llicències a les cases conflictives. Amb multes no n’hi ha prou.

 4. Totalment d’acord amb els comentaris anteriors. Un altre problema és també la fresa de l’animació dels hotels. Jo treballo a la recepció i moltes vegades no puc ni escoltar als clients degut a la música del meu hotel i dels hotels del voltant

 5. Totalment d’acord amb els comentaris anteriors.
  És una llàstima l’enfoc que se li dóna a Lloret, es podría fer una bona gestió en relació al turisme, pisos turístics etc. Es una injustícia que la gent del poble no puguin viure tranquilament durant tot l’any, ja que paguen els impostos pertinents i tenen aquest dret.
  Sóc de Lloret i vaig haver de marxar fa 5 anys, degut als preus desorbitats del lloguer. Una de les conseqüències es per aquest motiu, les cases i pisos turístics.
  La gent que promou això només vol guanyar diners, sense tenir en compte als residents.
  Quina pena, i quina pena que Lloret no gaudeixi d’un bon turisme. D’un turisme tranquil, respectuós.

 6. S’ha de tenir desvergonya per no dir una altre cosa.. i sortir a dir tota aquesta parrafada de tonteries amb la contaminació acústica que patim els ciutadans de Lloret. La desfilada constant d’ambulàncies a tota sirena durant tot el recorregut per l’Avinguda Vila de Blanes per Fenals quan només s’ha d’activar en cas d’obstrucció real de pas es constant. Un promig de 7 a 10 per cada hora del dia menys per la nit la qual cosa explica que els conductors d’aquestes unitats ho aprofitan per estalviarse semàfors moltes vegades. I que fa aquesta Policia Local d’aquest senyor somrient? RES DE RES DE RES.

 7. Completamente de acuerdo con todo lo expuesto anteriormente por todas estás personas, es una vergüenza que la policía local diga lo que dice, a partir de las 12 de la noche el sonido de las discotecas es insoportable, mentiras y más mentiras de las administraciones locales para tapar su incompetencia.

 8. Dos inpectores de Policia, y claro algo tiene que decir para justificar su trabajo, pero actualmente Lloret es el peor pueblo en seguridad ciudadana y el que mas ruidos tiene y eso no lo solucionan palabras vacias de contenido, solo hay que darse una vuelta por lloret de noche

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button