NotíciesPolítica

La Generalitat s’anuncia per primera vegada a TikTok per arribar al públic adolescent

La Generalitat s’anuncia per primera vegada a TikTok, Twitch i els ‘reels’ d’Instagram amb una campanya d’Infància Respon

Drets Socials es proposa arribar directament al públic adolescent i jove amb un vídeo sobre el servei de denúncia del maltractament infantil

És la primera vegada que TikTok accepta publicitat en català

Un servei del Departament de Drets Socials, Infància Respon, protagonitza la primera campanya que la Generalitat ha pensat i dissenyat per difondre a la xarxa social TikTok i a la plataforma de streaming Twitch per tal d’arribar al públic adolescent i jove. També arribarà als reels d’Instagram (la Generalitat ja s’havia anunciat en aquesta xarxa, però no en aquest nou format d’històries breus).

Infància Respon és un servei públic d’atenció telefònica gratuït que té l’objectiu de prevenir i detectar els maltractaments d’infants i adolescents, posant especial atenció en els casos d’assetjament a les escoles, ciberassetjament, violència masclista en adolescents i abusos sexuals. El servei està gestionat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència, que és l’encarregada d’activar els protocols que corresponguin -posant-se en contacte amb altres agents, quan calgui, del sistema de salut, educatiu, de justícia, Mossos- i de mobilitzar l’equip que pertoqui. S’activa mitjançant el telèfon 116 111.

La campanya (amb el hashtag #InfànciaRespon) consisteix en un vídeo de 56 segons de durada, que té versió en català i en castellà i està adaptat a les característiques formals de TikTok, Instagram, Twitch i Youtube. S’han triat aquest format i aquests canals de difusió com els més adequats per arribar al públic adolescent i jove, en tant que possibles víctimes d’algun tipus de violència, però també en tant que coneixedors de situacions de maltractament en el seu entorn familiar o d’amistats. Aquesta és la primera vegada que TikTok accepta publicitat en català, un idioma que no era present als anuncis d’aquesta xarxa.

A més a més, el fet que aquests canals es consumeixin sovint en la intimitat es considera idoni perquè arribi el missatge i perquè l’adolescent o jove es vegi amb cor de trucar el 116 111 per posar-se en contacte amb al servei d’Infància Respon per denunciar o per informar-se de com actuar en cas de violència infantil o adolescent.

La Generalitat ja havia fet difusió del servei Infància Respon, però adreçada al públic adult i als mitjans de comunicació tradicionals o en xarxes socials com Twitter o Facebook, per exemple, amb aquesta càpsula del 012.

Podeu veure el vídeo d’Infància Respon per a públic adolescent i joves en aquests links:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button