NotíciesSalut

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva posa en marxa el programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària en l’atenció primària 

  • El programa té com a objectiu principal promoure el benestar emocional de la comunitat

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha posat en marxa el programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària en l’atenció primària que es desplega a les tres àrees bàsiques: ABS Calella, ABS Malgrat-Palafolls i ABS Lloret Tossa.

Des de l’inici de pandèmia, la salut emocional i comunitària ha quedat afectada. És per això que des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es va decidir implementar nous programes per abordar el benestar emocional a través dels equips d’atenció primària.

L’objectiu principal del nou programa és promoure el benestar emocional de la comunitat a partir d’estratègies que millorin l’estat emocional de la població. A aquest propòsit se li sumen d’altres com: ajudar amb la detecció precoç d’aquelles persones que presenten malestar emocional i factors de risc psicosocial, contribuir a reduir la medicalització davant malestars quotidians, afavorir la reducció del consum de recursos sanitaris i proporcionar suport professional en tècniques de gestió emocional.

Tot comença en la promoció i prevenció per una bona salut mental i això, juntament amb l’ajuda dels corresponents ajuntaments és el que s’ha estat fent durant aquests darrers mesos. El programa pretén treballar molt estretament amb els ajuntaments i els agents socials, que són els encarregats d’informar dels col·lectius més desafavorits i indicar cap a on s’haurien de dirigir les activitats de benestar emocional.

Totes les activitats que es desenvoluparan dins del programa de benestar emocional seran comunitàries 

Les accions que es desplegaran amb aquest programa són, principalment, accions comunitàries de tota mena. Es desenvoluparan activitats com tallers, sessions informatives, xerrades, per la població en general, així com grups més específics, tancats segons necessitats detectades…. Han de ser una eina de col·laboració entre el CAP i les diferents entitats i equipaments del municipi.

La primera activitat en posar-se en marxa ha estat l’Espai Cuidador, que constarà d’1 sessió al mes durant 7 mesos. La primera sessió de presentació es va fer ahir dimarts 29 a Calella i Lloret, mentre que a Malgrat es duu a terme avui dimecres 30 de març. Aquestes sessions són obertes a totes i tots els cuidadors que hi vulguin assistir.

Per a qualsevol consulta o interès per participar en les activitats del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, l’usuari pot contactar amb el seu centre d’atenció primària.

A través de la pàgina web i les xarxes socials de la Corporació es podrà trobar informació sobre totes les activitats que es vagin desplegant dins el marc del programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button