La GentNotícies

La Coordinadora Antimonàrquica prepara un acte de protesta a Lloret de Mar per l’arribada de la Casa Reial

La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) ha anunciat la preparació d’un acte a Lloret de Mar el proper dimecres 10 de juliol. Aquest dia, la princesa Leonor de Borbón lliurarà els premis de la Fundación Princesa de Girona (FPdGi) al Palau de Congressos Costa Brava situat a les instal·lacions del Gran Casino de Lloret, durant la commemoració del 15è aniversari de la fundació, creada inicialment sota el nom de Fundación Príncipe de Girona.

La concentració convocada per la CACG començarà a les 6 de la tarda davant l’estació d’autobusos de Lloret de Mar. Els manifestants intentaran apropar-se al Palau de Congressos on la Família Reial estarà celebrant l’aniversari de la fundació. La FPdGi, amb un pressupost anual d’uns 2,8 milions d’euros, va ser creada l’any 2009 després de la crema de fotografies dels Borbons a la plaça del Vi de Girona l’any 2007, amb l’objectiu de promocionar la monarquia a les comarques gironines i a tot el Principat de Catalunya.

Durant aquests 15 anys, hi ha hagut nombroses protestes antimonàrquiques, especialment a prop del Palau Firal de la Devesa de Girona, i més tard a altres indrets de la Demarcació de Girona. L’Ajuntament de Girona fa anys que no cedeix el Palau Firal a la Fundación Princesa de Girona, que ha de buscar emplaçaments fora de la capital per fer els seus actes. Sovint, per por a les protestes, la fundació organitza els actes en la “clandestinitat”, canviant l’hora a l’últim moment o i fins i tot cancel·lant-los.

L’any passat, el dimecres 5 de juliol de 2023, l’acte d’entrega dels premis de la FPdGi es va celebrar al municipi de Caldes de Malavella, fet que va provocar nombroses protestes i detencions contra la presència de Felipe VI i Leonor. Recentment, hi ha hagut cremes de fotografies de la Princesa Leonor amb el seu pare Felipe VI i Francisco Franco a Figueres i a Girona.

L’acte…

Està previst mobilitzar diversos autobusos a la zona on es congregarà la Casa Reial a Lloret, i la plataforma ha preparat una sèrie d’activitats sota el lema “EXPULSEM A LA MONARQUIA”. La concentració inicial tindrà lloc el dia 10 de juliol a les 18h davant de l’estació d’autobusos de Lloret de Mar.

L’esdeveniment comptarà amb diferents parlaments: Carme Renedo, de Junts, Dani Cornellà, de la CUP, Dolors Bassa, d’ERC, i Lluís Llach, de l’ANC. A més, hi haurà diverses actuacions musicals a càrrec d’E. Canimes, P. Giménez, X. Palahí, Els Combatents, L. Artista i La Dayana, i Titot.

7 Comentaris

  1. lo de siempre hay que dar la nota
    se aburren !!
    corrupcion por desgracia hay bastante en este pais menos en catalonia aqui somos muy limpios
    habia una vez un honorable y familia y un 3% y si seguimos buscando ……etc etc etc

  2. Una vertadera vergonya que encara tinguem o més ben dit tenen rei, nosaltres donat que aquest ve imposat pel Franco, no ens és grat. Com és possible que la dita Esquerra Republicana no s’hagi manifestat en contra, aixó és una indignitat que l’estem pagant molt cara. Fora els Borbons !!

  3. Unos no tienen otras cosas que hacer se aburren de su vida diaria,asi va de “bien” el pais.Nadie protesta cosas importantes si no por tonterias.De verguenza vamos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button