El PobleNotícies

La cita prèvia per als tràmits a l’Oficina de l’Ajuntament de Lloret, es dupliquen al 2021

L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Lloret (OIAC) ha presentat les dades principals dades estadístiques de l’any passat. Durant el 2021 l’OIAC ha atès un total de 27.346 serveis, la xifra encara no ha recuperat el nivell del 2019, en què hi van passar 29.022 persones. Però en comparació amb aquell exercici prepandèmic, quan ja hi havia implantat el sistema de cita prèvia en el segon semestre i un 32% dels usuaris, aleshores, havien demanat hora per ser atesos, aquest volum es va doblar el 2021, en què un 65% dels veïns o usuaris que hi van recórrer ho van fer amb cita prèvia. El regidor de l’OIAC, Xavier Flores, explica que “la cita prèvia no només permet demanar hora en qualsevol moment, les 24 hores de qualsevol dia de la setmana, sinó que redueix molt la mitjana de temps d’espera de l’usuari un cop es du a terme el tràmit. Actualment la mitjana de temps d’espera és inferior als 5 minuts”. Respecte els mesos de més afluència són els mesos d’octubre (2.746 serveis), març (2.735 serveis) i setembre (2.491 serveis).

L’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de l’Ajuntament de Lloret va posar en marxa el sistema de cita prèvia al juny del 2019. Per reservar cita prèvia en línia només cal un document identificatiu, un correu electrònic i un telèfon mòbil. A través del sistema de reserva de cita prèvia, es poden programar tràmits com noves altes al padró d’habitants, canvis de domicili, emissió de certificats Idcat, sol·licituds de fraccionament, bonificacions i exempcions, ocupacions de via pública, obertures de noves activitats comercials, canvis de titularitat, peticions de reagrupament familiar, arrelament social, accés a l’illa de vianants, temes urbanístics, d’habitatges d’ús turístic, entre molts d’altres.

El regidor de l’OIAC també ha volgut recordar que “Les persones jurídiques estan obligades per Llei, a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions publiques per efectuar qualsevol tràmit dins d’un procediment administratiu, en aquest cas, a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret de Mar”.

NdP oficial de l’Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button