El PobleNotícies

La cara A i la cara B de Lloret de Mar

L’associació LERBYCOP i el seu President Miguel Moreno, analitzen la població de Lloret d’una manera visual i clara.  Amb aquest article posem sense embuts i de front, les dues cares de Lloret de Mar.

¡LLORET ÉS MÀGIC!

 ▶ Un municipi que enamora a primera vista als forans i aconsegueix que els seus residents facin propi el municipi per sempre.  És l’orgull lloretenc, sense fissures.

 ▶ La idiosincràsia juga un paper rellevant i dóna pas a la percepció de cada veïna i veí que capta l’entorn, el processa, ho interpreta i com a resultat Lloret de Mar es desdobla i mostra dues cares: CARA A & CARA B.

 ¡CARA A!

 ? És el Lloret dels somriures.

✔Tot va bé.

✔ Els problemes reals s’intenten mitigar, però segueixen estant aquí.

✔Estem en això.

✔Ho farem.

✔Se està estudiant.

✔La festa és una constant.

✔Les promeses de “tot se solucionarà”, estan a l’ordre del dia.

✔Diuen “demana” sabent que no et donaràn.

✔Es el món de “yuppie” que es barreja amb els diferents estrats socials de la vila, en l’intent de semblar “igual” tot i que presumptament viu aliè i al marge de l’autèntica realitat de patiment de gran part dels ciutadans que estan travessant moments extraordinàriament difícils.

✔Alguns viuen en un somi constant i aïllats del que el poble necessita, que ho demana a crits però a la fi li concedeixen només el dret al enuig.

 ¡CARA B!

? És la cara oculta de Lloret de Mar. 

? La precarietat econòmica del municipi, “no importa”. 
? L’enfonsament del teixit empresarial, “no importa”. 

? L’alt índex d’atur dels lloretencs, “no importa”. 

? Ser el municipi amb la renda per càpita més baixa de Catalunya, “no importa”. 

? La pobresa i brutícia que presenten els carrers, “no importa”. 

? Les deficiències de les estructures, “no importa”.

Una palpable realitat:

? Sense càmeres de vídeo vigilància, des 2018, i sense confirmació de quan s’instal·laran.

? Un milió d’euros cedit pel Consell Veïnal per a obra social i les famílies en situació precària i trista segueixen desemparades.  Fins quan?

? Sense notícies dels pressupostos participats 2021

? El poble necessita millorar la seva imatge.  No és normal que els turistes s’allotgin en hotels de 4 i 5 estrelles i l’entorn estigui fet un desastre, per abandonament.

? Deficiències urbanístiques i d’infraestructures en tots els sectors del municipi.

? Plaça Pere Torrent: una despesa descomunal que no va ser suficient per abordar eliminar l’òxid que té la totalitat de l’estructura metàl·lica de la Casa de la Cultura.

? A la carretera de la mort, C63, és urgent construir rotondes i carrils d’acceleració i desacceleració.  Vidreres ha fet els deures i van a construir 3 rotondes i carrils … Lloret s’ha quedat en la promesa, el postureo i la foto.

? L’aigua potable és caríssima.

? La Generalitat de Catalunya deixarà de subvencionar amb el 50% la neteja de franges perimetrals, des 2022. D’aquí la taxa de 21,60 euros anunciada per l’Ajuntament que gravarà, un cop més, les butxaques dels lloretencs.  No pot fer res més l’Ajuntament?

? Les parcel·les sense edificar, que limiten amb edificades, són una autèntica bomba en cas d’incendi per l’immens combustible que contenen de massa forestal.  L’Ajuntament, atabuixat i impotent, finalment ha hagut de signar un conveni amb el Consell Comarcal, que ha començat a actuar, encara que és molt urgent aconseguir major ritme de creuer.

? Plantilla insuficient de Policia Local per a donar cobertura presencial a totes les zones habitades del municipi.  Cada vegada hi ha més okupes i plantacions.  La nul·la presència policial és una crida expressa per als delinqüents.  Els Mossos estan col·laborant tot i que el nivell del problema requereix incrementar les actuacions.

? Urgent construir aparcaments, cedint espais públics i promovent construcció vertical de pàrquings en edificis sense ús ni activitat.  És una reivindicació de la ciutadania des de fa diversos anys que s’ha agreujat de manera substancial amb la nova tendència del turisme de viatjar amb vehicle propi.  S’han mig acabat els viatges amb autocar i avió.  Lloret ha viscut una situació caòtica aquest estiu 2021, tenint en compte que el turisme s’ha delmat.  Què passarà quan s’arribi a la plena normalitat?

? Lloret no està per a dispendis econòmics, mentre existeixin, com és el cas, autèntiques necessitats bàsiques a cobrir en moltes llars.  S’ha de vigilar la destinació de cada partida del pressupost.  A grans mals, grans remeis;  evitant gastar en allò que no aporti valor afegit al municipi.

? S’està deixant morir el Mercat Municipal: una icona imprescindible en qualsevol municipi i més en turístics com Lloret.  Cal reflotar-lo.  Ampliant la concessió hauria moltes persones interessades en aixecar persianes.

? La construcció d’un nou geriàtric, que apareix en escena en totes les campanyes electorals municipals, sembla que segueix als llimbs.  Alguna notícia de premsa assenyala que segurament es crearan 72 places en el nou geriàtric que es pretén impulsar.  És suficient ?, per donar resposta a les necessitats de 5.746 ciutadans lloretencs que tenen més de 65 anys.  (3.153 dones i 2.593 homes)

? El Pla Operatiu per a la Reconversió de la Destinació Turística de Lloret de Mar, creat el 2017;  encara no ha vist la llum.  És imprescindible impulsar en vista de la urgència de desestacionalitzar el turisme, per crear llocs de treball tot l’any.  La creació d’ofertes turístiques, diferents de sol i platja, ha de jugar un paper fonamental: salut;  esport;  gastronomia;  cultura; … Cal promoure turisme d’altres CCAA.

? Atraure inversió estrangera ha de ser una prioritat per a crear altres sectors productius i d’ocupació.

 ? El mobiliari públic ha de ser restaurat amb la major brevetat possible.

? Cal restaurar la via pública i les voreres i fer un manteniment permanent perquè sempre estiguin en perfecte estat.

? Enllumenat públic deficient i descuidat.  Trams complets que es queden sense electricitat per una tempesta, per lleugera que sigui.  Bombetes foses on la substitució s’eternitza.

? …

? …

? Tots, sense excepció, estem obligats a aconseguir que Lloret de Mar tingui només una cara: benestar, confiança, tranquil·litat i futur econòmic estable de tota la ciutadania lloretenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button